Suporter la feminin!

BocaRiver02h-e1416665164365

Astazi o sa incep o rubrica noua, cea de reflectii. Nu stiu anume cate postari va aduna, eu nu pic pe ganduri foarte des, dar sunt unele aspecte ale vietii cotidiene care ne atrag atentia si poate alte persoane se vor regasi in unele din temele de aici. Acest mic articol este dedicat fotbalului si importantei acestuia pentru suporteri, fie ei femei sau barbati. Atentie! In foarte multe tari din lume, femeile iubesc acest sport iar faptul de a fi suporter la feminin nu este deloc iesit din comun. Si la noi in tara sunt multe femei care iubesc acest sport, care il urmaresc, din pacate campionatul nostru intern decade sezon dupa sezon. Exista insa multe campionate valoroase de urmarit, competitii europene si internationale, nu avem cum sa ne plictisim.

Barbatii, femeile si diferentele dintre ei… Au curs rauri de cerneala pentru a acoperi aceasta tema, de altminteri complexa pana in adancul trecutului civilizatiilor. Nu o sa acopar aici aspecte psihologice profunde, ci doar cateva aspecte amuzante cotidiene. Una dintre prejudecatile inca existente in zilele noastre este acela ca barbatii urmaresc meciuri de fotbal cu berea la indemana, in timp ce femeile sunt afone la acest capitol si nu fac decat sa bodoganeasca acest obicei dezgustator. Microbismul este asadar adeseori asociat cu imaginea unei gasti de masculi care sunt captivati de ceea ce se intampla pe ecran, ingurgitand cantitati uriase de crantanele si dand pe gat litri de bere in timp ce injura copios pe adversari, pe arbitri si chiar pe favoriti.

Bineinteles, mai este si mersul la stadion, acolo unde se poate. Microbistii petrec toata saptamana cu gandul la meciul urmator si asa trec mai usor peste toate. Uneori se lasa cu agitatie sau chiar violenta, dar  nu asta trebuie sa caracterizeze comportamentul unui suporter. Suporterul unei echipe de fotbal este un om pasionat, dar si pasional.

larissa-riquelme-sexy-allo-stadio

E loc si pentru femei in aceasta ecuatie? Absolut, avem si noi dreptul de a iubi acest sport si o echipa apropiata sufletului nostru. Putem si noi sa urmarim o transmisie televizata, chiar si cu o bere si niste chipsuri alaturi, putem merge si la stadion sa urmarim meciul civilizat, fara teama de a fi prinse intre “focurile” galeriilor. Da, unii barbati (doar unii) ne vor privi ca pe niste ciudatenii la inceput, dar se vor obisnui cu ideea. Unele femei, la randul lor, ne vor judeca cel putin ca pe niste… excentrice. A venit timpul sa rasturnam toate aceste clisee, atat timp cat exista pasiune pentru latura frumoasa a acestui sport, dincolo de scandalurile din fotbal, de partea oneroasa si de toate cancanurile.

ladies stadium

Deci, doamnelor, urmariti meciuri de fotbal? Aveti o echipa de suflet? Stiti toti jucatorii, toate rezervele, cunoasteti echipele adverse, clasamentele, antrenorii etc?

Domnilor, va simtiti invadati la stadion sau in fata televizorului ori va bucurati sa impartasiti aceasta pasiune cu jumatatea voastra?

cuplu la fotbal

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Suporter la feminin!

 1. De cand eram copil am urmarit meciurile de fotbal alaturi de tata.
  Crescand am preferat voleiul si am inceput sa urmaresc tot ce se putea vedea la tv
  Sa nu uitam de campionate, olimpiade, triatlon….
  Copiii mei nu se uita, dar poate si din cauza ca nu ne vad pe noi prea des in fata televizorului…
  Alte vremuri, alte generatii.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s