“Te voi gasi” – O. G. Arion

ramkoemar

Asadar, m-am imbarcat in caruselul imaginatiei din volumul 2 al seriei “Nemuritor”, “Te voi  gasi”. Sa citesti o carte din aceasta serie este, cumva, o experienta similara cu cea a unui full circuit intr-un parc de distractii de proportii. Efectiv, nu stii ce te asteapta dupa urmatorul colt, dar ai si ragazuri in care te lasi pe spate, te relaxezi si te bucuri de peisaj, intocmai ca Victoria, eroina cartii, sorbind o cafea de buna calitate (sau nu).

In primul volum am descoperit cum Arrio Raul, vampirul misterios si Victoria Grey, roscata cu personalitate au devenit un cuplu. Iata ca Arrio, aflat cu Ian intr-o calatorie de mare importanta, dispare. In Franta, mai exact la Lyon. Aceasta disparitie este intriga care declanseaza intreaga actiune a acestui volum. Victoria porneste fara zabava spre Lyon, unde se reuneste cu berserkerul nemuritor binecunoscut noua sub numele de Ian Tomasson.

Noi personaje fascinante se alatura cautarii, cum ar fi tanara din neamul elfilor Serena, frumoasa, eficienta si gurmanda. Pista cercetarilor indica Irlanda iar eroii nostri pornesc intr-acolo, hotarati sa il gaseasca pe Arrio si sa dea de cap acestei povesti incurcate. In insula de smarald vor lua cina la castelul fomorului Elatha (un personaj foarte interesant, care mi-a placut si sper sincer sa il intalnim si pe mai departe). Acesta poarta o discutie mai iesita din comun cu indrazneata noastra Victoria si decide sa ii sprijine. Ajutorul lui, Einar, se pune la dispozitia lor in aceasta intreprindere de anvergura. Cine este Einar? Un nefilim, fiu al unui nemuritor inaripat si al unei muritoare. Deja in acest moment al lecturii asteptam cu nerabdare sa vedem ce fel de fiinte mitologice mai apar in calea lor, iar paginile se intorc una dupa alta, aproape fara sa realizam. Dupa o serie intreaga de evenimente, pista duce catre ruinele castelului Greystone (coincidenta potrivirea de nume cu eroina sau nu?). Acestea sunt mai mult decat par a fi, o magie straveche planand asupra lor, iar in interiorul ascuns de lumina soarelui se afla Arrio, rapitoarea lui –  o nemuritoare foarte puternica cu a ei suita si planurile lor intunecate. Vor reusi sa patrunda prin bariera de magie druida? Ce va fi nevoita Victoria sa faca pentru a iesi cu bine din toata aceasta situatie? Momente emotionante, erotism si pasiune, decizii grele, consecinte de infruntat, printre care va spun doar atat: veti fi martorii unui consiliu vampiresc stravechi. Tot in aceasta carte aflam si numele adevarat al lui Ian! Victoria, sub influenta argintului blestemat, a capatat noi puteri, pe care le veti descoperi citind cartea. Nu numai atat, are reflexe foarte bune si o dexteritate neobisnuita in lupta, pentru cineva de conditia ei. Lasand acestea la o parte, ceea ce mi-a placut foarte mult este pragmatismul eroinei: isi asculta nevoile firesti de a se hrani si a se odihni, cand timpul si cei din jur i-o permit, nu se pierde cu firea cu una cu doua si chiar si cand e pe punctul de a o face, ceva o intareste pe ultima suta de metri, ca sa zic asa. Ea are ocazia sa exploreze in continuare relatia si sentimentele ei fata de Arrio, precum si o gama larga de momente senzuale de factura paranormala.

victoria

Oana are un talent deosebit in a pune in scena o actiune. Descrierile ei sunt intotdeauna o incantare: orase, sate, hoteluri luxoase, restaurante, cafenele, temnite, barloguri de vampir  – totul este descris intr-un mod deopotriva stilat si vivace. Imi place din nou accentul pe care il pune pe tinutele vestimentare, in principal ale Victoriei, dar si ale celorlalte personaje, totul este foarte sic (chic) si mi se pare o nota de originalitate intr-o carte fantasy contemporan sa introduci aceste elemente fermecatoare de stil, fie ca vorbim de design interior, elemente de arhitectura sau tinute vestimentare. Trimiterile culinare sunt si ele pe masura, cat sa ne provoace pofta de mancare.

O. G. Arion reuseste sa ne atate simturile si sa creeze o atmosfera vibranta, vie, captivanta. Seria “Nemuritor” promite din ce in ce mai mult si ma bucur ca am descoperit-o. Va invit pe toti sa o faceti, o sa aveti parte de o lectura mai mult decat satisfacatoare. Se pare ca autoarea nu vrea sa ne tina prea mult pe jar si volumul 3 merge ca pe roate, ii urez deci spor la treaba si inspiratie, sa ne incante in continuare cu povestea nemuritorilor.

arrio

Advertisement

14 thoughts on ““Te voi gasi” – O. G. Arion

  1. Pingback: Prin cenuşă de visuri – O. G. Arion | adropofinspiration

  2. Pingback: Pentru că eu sunt, pentru că tu eşti – O. G. Arion (pre-recenzie) | adropofinspiration

  3. Pingback: Autori români contemporani preferați | adropofinspiration

  4. Pingback: Flashback – septembrie 2016 | adropofinspiration

  5. Pingback: De Gustibus: povești și rețete savuroase – O.G. Arion | adropofinspiration

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.