“Lacrimile lunii” – Nora Roberts

brennashawn-gallagher Am avut in minte inca de cand am prezentat cartea “Diamantele vin din cer” sa prezint si celelalte doua carti din seria fratilor Gallagher. Urmatoarea pe lista este, asadar, “Lacrimile lunii” si trebuie sa recunosc ca este una dintre cartile mele preferate all-time, ca sa zic asa. Efectiv ador cuplul din aceasta carte – Shawn si Brenna, precum si modul lor de a fi, pasii pe care ii parcurg in relatia lor, felul cum doua persoane aparent diferite pot ajunge sa se iubeasca si, mai ales, sa se inteleaga si sa se completeze.

Shawn Gallagher este un om multumit de locul unde se afla, de munca pe care o face si de muzica pe care o compune pentru propria lui placere. El este un artist in toata puterea cuvantului, atat in bucataria carciumii Gallagher unde lucreaza si face adevarate delicii culinare, cat si in intimitate, compunand muzica sufletului sau. Nu ii place sa se grabeasca, actioneaza pe termen lung si de multe ori, pe ocolite si este adesea incapatanat.

Brenna O’ Toole, in schimb, merge drept la tinta. Tanara roscata isi iubeste meseria pe care a invatat-o de la tatal ei Mick ( repara aproape orice aparat sau masinarie, se pricepe la constructii, instalatii sanitare si electrice si, in general, este o buna mesterita, ca sa zic asa). S-a stricat ceva in sat? O’ Toole e la datorie. Ei ii place sa actioneze rapid si nu sta mult pe ganduri cand se hotaraste sa faca ceva.

Shawn si Brenna au crescut impreuna si sunt un fel de frati onorifici. Brenna insa nu are deloc sentimente fratesti pentru Shawn, avand o atractie pentru el de pe la varsta de 14 ani. Acum, 10 ani mai tarziu, sentimentele se amplifica iar Brenna incepe sa creada ca de vina este atractia sexuala si ca este cazul sa ia masuri. Ce masuri o sa ia Brenna si cum o sa reactioneze Shawn? Povestea devine foarte fierbinte si, in acelasi timp, de un romantism fascinant, cel putin pentru mine. Eu, personal, nu sunt o persoana din cale afara de romantica si nu apreciez mai deloc povestile siropoase, dar aceasta carte ne propune un romantism atat de interesant incat pe mine efectiv m-a cucerit definitiv. Poate ca ne atrag acele povesti care prezinta similitudini cu propria noastra poveste sau acele personaje in care ne regasim cel mai mult si de aceea aceasta carte ma incanta atat de tare de fiecare data cand o recitesc. Oricum ar fi,  chiar daca sunteti romantici incurabili sau nu, cartea aceasta are toate ingredientele sa va dea pe spate.

Veti regasi si celelalte personaje ale seriei, pe Aidan si Jude, casatoriti, fericiti, asteptand primul lor copil, pe frumoasa Darcy, asteptandu-si iubitul visurilor ei ins tilul caracteristic, fara sa se piarda deloc cu firea, in contextul in care vine o propunere de afaceri de peste ocean – Magee din New York doreste sa construiasca o sala de spectacole live cu muzica traditionala irlandeza, in special, tocmai aici, in Ardmore. El isi trimite reprezentantul, pe domnul Finkle, sa sondeze terenul si sa negocieze. Alte scene spumoase decurg de aici, oricum toata cartea este intesata de ele. Bineinteles, aparitiile printului zanelor, Carrick, sunt la fel de condimentate cum le stim.

Nora Roberts este o maestra in a prezenta culoarea locala iar in seria fratilor Gallagher se depaseste pe sine. Parca putem in orice moment sa intram in bucataria carciumii sa gustam din mancarea savuroasa a lui Shawn ori o insotim pe Brenna in timp ce reconditioneaza camere, repara tevi  sau trage cu urechea in camera de hotel a domnului Finkle, in timp ce ii desfunda scurgerea de la dus. O, da! Una peste alta, o carte fabuloasa. Nu pot sa spun mai mult de atat, restul se descopera in paginile cartii. Asadar, actiune, in cazul nostru, la citit!

11 thoughts on ““Lacrimile lunii” – Nora Roberts

  1. Pingback: Cadouri de Crăciun – Book Tag | adropofinspiration

  2. Pingback: adropofinspiration

  3. Pingback: Flashback – septembrie 2016 | adropofinspiration

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.