My Top 5 – Gwen Stefani

Eh da, Gwen Stefani este pe lista favoritilor mei, e clar. Imi place muzica ei, stilul ei vestimentar, profesionalismul de care da dovada. Topul meu contine si doua piese semnate No Doubt, deoarece ea a fost mult timp parte a acestei formatii, foarte bune de altfel, desi am vrut sa pun accentul pe piesele ei ca si artista solo.

Asadar, sa trecem la treaba:

5. “Bathwater” – No Doubt,  2000, album Return of Saturn –  o piesa ska punk cu un ritm foarte bun, expresia “to wash in your old bathwater” se refera la a scormoni in  trecutul nu foarte curat al partenerului, Gwen isi manifesta aici greutatea de a-si infrana acest impuls de a se compara cu fostele partenere si de a-si gasi locul ei in viata iubitului, chiar daca se considera atipica.

 

4. “Simple Kind of Life” – No Doubt, 2000, album Return of Saturn – o balada de o sinceritate emotionanta si dezarmanta. Artista vorbeste despre dorinta ei de a avea o viata simpla, ca sotie si mama, in contrast cu viata ei de solista a unei trupe de succes. Videoclipul este elegant si  intrucatva suprarealist, cu o Gwen in rochie de mireasa, in diferite ipostaze care sugereaza acest conflict interior, iar finalul o readuce cu picioarele pe pamant, foarte prozaic, revenind in rulota trupei si viata cotidiana.

 

3. “Early Winter” – 2006, album Sweet Escape – un alt cantec sensibil, despre o relatie pe cale de a se destrama. Videoclipul este foarte frumos, cu Gwen dansand sub o ploaie de pene rosii, purtand o rochie alba de tip furou, sau inconjurata de pene albe, intr-una dintre cele mai spectaculoase rochii pe care le-am vazut. Majoritatea scenelor se leaga de o gara , dar si un cadru somptuos in acelasi timp.

 

2. “Cool” – 2005, album Love. Angel. Music. Baby. Un cantec, se zice, inspirat din relatia cantaretei cu Tony Kanal, basistul de la No Doubt. Despartirea celor doi a fost punctul de plecare al inspiratiei pentru piesa “Don’t Speak”, primul lor mare succes mondial. “Cool” are drept tematica principala o fosta relatie care se transforma in timp intr-o prietenie solida. In videoclip, ex-ul sau si actuala lui logodnica o viziteaza pe Gwen in vila acesteia si iau un ceai impreuna, ocazie care se transforma intr-o rememorare a vremurilor cand cei doi erau inca impreuna. Unii au detectat o nota de regret in cantec si videoclip, eu mai degraba cred ca este o nostalgie a acestei Gwen platinata si eleganta, dar nu atat dupa relatia pierduta cat dupa acele vremuri simple cand o Gwen bruneta, tanara si proaspata se intalnea cu iubitul ei intr-un cadru degajat, in haine simple, la o plimbare pe scuter si o cina cu spaghetti.

 

  1. “4 in the morning” – 2007, album Sweet Escape. Un cantec deosebit, in care artista pune pe tapet nelinistile si asteptarile legate de relatia sa, dispozitia de a lupta pentru aceasta relatie si de a darui totul, dar si dorinta intensa de a primi reciproca. In videoclip Gwen imbracata foarte simplu, casual, intr-un cadru intim isi dezvaluie framantarile si sperantele, desi avem si secvente in care apare intr-o tinuta office si gata de a porni la treaba. Prim planul piesei il constituie insa framantarile si sperantele, altfel spus un cantec excelent.

Waking up to find another day
The moon got lost again last night
But now the sun has finally had its say
I guess I feel alright

But it hurts when I think
When I let it sink in
It’s all over me
I’m lying here in the dark
I’m watching you sleep, it hurts a lot

And all I know is
You’ve got to give me everything
Nothing less cause
You know I give you all of me

I give you everything that I am
I’m handin’ over everything that I’ve got
Cause I wanna have a really true love
Don’t ever wanna have to go and give you up
Stay up till Four In The Morning and the tears are pouring
And I want to make it worth the fight
What have we been doing for all this time?
Baby if we’re gonna do it, come on do it right

10 thoughts on “My Top 5 – Gwen Stefani

  1. Pingback: Flashback – septembrie 2016 | adropofinspiration

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.