Perlele marii – Nora Roberts

perlele-marii

A venit momentul sa prezint si ultima carte din trilogia fratilor Gallagher a scriitoarei Nora Roberts. Dupa cum stim, in satul Ardmore din Irlanda planeaza un blestem vechi de trei secole, aruncat de Carrick, printul zanelor, asupra lui Gwen, iubita sa muritoare. De trei ori iubirea trebuie sa accepte iubire, cu toate defectele, orgoliile si consecintele pentru ca, in sfarsit, vraja sa fie rupta si cei doi indragostiti din afara acestei lumi sa poata fi din nou impreuna. Se pare ca lui Carrick i-a suras norocul pana acum: Aidan si Jude sunt casatoriti si asteapta un copil, iar Shawn si Brenna si-au legat si ei destinele de curand. Dar vine si momentul in care va avea ceva de furca: frumoasa, vanitoasa, talentata Darcy nu este gata sa-si daruiasca inima chiar asa, pe tava, spre propria ei surprindere, caci cel care ii apare in cale este nimeni altul decat Trevor Magee, un tanar foarte bogat si aratos, in plus el este chiar ruda acelui Johnnie Magee mort pe frontul Primului Razboi Mondial, iubirea vietii lui Maude.

katy-peer-62-darcy

Venit in Ardmore sa construiasca un teatru unde sa se dea reprezentatii de muzica traditionala celtica, Trevor este izbit de la prima vedere de frumusetea uimitoare a lui Darcy, iar ulterior de talentul ei muzical si de caracterul ei integru. El nu o vede doar ca pe o chelnerita frumoasa si usuratica, dar ca pe o femeie completa. Amandoi ajung sa dezvolte rapid o relatie si fiecare se targuieste pe cat posibil ca sa evite sa-si recunoasca slabiciunile si sentimentele profunde. Vor reusi insa cei doi protagonisti sa treaca peste orgoliile lor si sa se predea in fata iubirii? Vechea vraja va fi astfel inlaturata iar Gwen si Carrick se vor putea reuni dupa 300 de ani de suferinta?

paolo-seganti-trevor

Dupa cum am mai zis, mie imi place enorm aceasta serie, chiar daca aceasta parte nu m-a dat pe spate. Ceva din ezitarile si framantarile celor doi nu mi s-a parut suta la suta convingator, desi nu as putea spune cu exactitate ce. In acest roman, zarurile sortii au fost deja aruncate de doua ori, toata lumea (mai ales protagonistii) se asteapta la o a treia aruncare, asadar cumva este firesc sa existe un grad mai mare de anxietate raportat la faptul daca si aceasta aruncare va fi una castigatoare. Avem ceva mai putin umor si culoare locala aici, dar exista momente emotionante, cum ar fi accidentul de munca al lui Mick O’Toole sau acel moment cand Jude intra in travaliu si tot ceea ce urmeaza. Carrick si Gwen, nerabdatori, isi fac aparitia din ce in ce mai des. Personajele sunt foarte atragatoare, daca ar da dovada de ceva mai multa hotarare ar fi mult mai firesc zic eu, pentru ca sunt amandoi figuri puternice de caracter. In ciuda acestor tatonari, mie personal  imi plac Darcy si Trevor. Ca urmare, mi-i inchipui aratand in stilul lui Katy Perry si Paolo Seganti 🙂

Va recomand aceasta serie minunata! Daca ati citit cartile, va rog sa imi spuneti care a fost perechea voastra favorita in aceasta serie.

8 thoughts on “Perlele marii – Nora Roberts

  1. Imi place cum ai prezentat si punctat cartea, felicitari Ana! Seria m-a incantat si pe mine, mi-au placut toate trei cartile, mi-e greu sa imi aleg o pereche preferata…

    Liked by 1 person

  2. Pingback: Cadouri de Crăciun – Book Tag | adropofinspiration

  3. Pingback: adropofinspiration

  4. Pingback: Flashback octombrie 2016 | adropofinspiration

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.