Tag: Cina literara

candlelight-dinner-party

Salut, dragi prieteni ai cartilor! Simpaticele doamne de la “Delicatese literare” m-au invitat si pe mine sa fac un exercitiu de imaginatie privind cina literara. Iata ce a iesit, impreuna cu poze de pe internet si imagini splendide luate de pe deviantart.com – un loc magic, populat de artisti minunati.

Un personaj care poate/vrea sa gateasca

Raspunsul este foarte clar – Shawn Gallagher, unul dintre personajele mele preferate (Lacrimile lunii – Nora Roberts). De cand am citit cartile am privit cu multa admiratie talentul culinar al lui Shawn. Apetisant, nu?

shawn-cooking

Un personaj care are bani sa plateasca cina

Aici isi face aparitia un alt personaj preferat, Ian din seria “Nemuritor” de O.G. Arion. Vikingul modern are fara indoiala resurse considerabile la dispozitie si e intotdeauna dispus sa faca cinste cu cine fastuoase. Deci, da!

ultimul viking2

Un personaj care poate provoca o scena

Ma gandesc ca nu am cum sa nu il invit pe Geralt din Rivia, din seria Witcher a lui Andrzej Sapkowski. Nu va ganditi insa la o scena isterica, eu nu citesc carti cu astfel de personaje. Fascinant si plin de resurse, Geralt poate aduce actiune in orice moment.

wake_the_white_wolf_by_cyberaeon-d8fu0nk

  • By cyberaeon, deviantart.com

Un personaj care este foarte popular

Majoritatea invitatilor mei sunt barbati, dar nu puteam sa nu o invit pe aceasta regina, foarte populara in toate locurile prin care a trecut. Bineinteles, vorbesc despre Daenerys Targaryen, mama dragonilor, din apreciata serie ASOIAF a lui George Martin.

daenerys_targaryen__mother_of_dragons_by_jeftoon01-d6f0u3i

  • By jeftoon01, deviantart.com

Un personaj amuzant

Aici il chem sa ne distreze pe Mat Cauthon, avatar a nenumarati razboinici temuti din timpurile vechi si personaj extrem de pitoresc din seria Roata timpului, a lui Robert Jordan.

dance_with_jak_o__the_shadows___mat_cauthon_by_endave-d7kmmuk

  • By endave, deviantart.com

Un personaj negativ

Inca o doamna este invitata mea, anume Grimalkin, din seria Cronicile Wardstone a lui Joseph Delaney. Vrajitoarea asasina are un volum intreg dedicat ei, in care ajungem sa o cunoastem mai bine. Eu oricum o indrageam dinainte, pentru felul ei de a fi si simtul onoarei.

grimalkin_ii_by_svanhilde

  • By Svanhilde, devianart.com

Un cuplu admirat

Inca de cand eram copil si am citit pentru prima oara povestea lor, cuplul meu favorit a ramas cel format de Ulise si Penelopa. Ar fi o onoare sa accepte invitatia la cina si, fara indoiala, au multe de povestit.

odysseus-penelope

Un erou sau o eroina

Nu putea sa lipsesca de la cina un personaj favorit din cartile preferatului meu Brandon Sanderson: Kaladin Stormblessed. Un erou epic in cel mai adevarat sens al cuvantului.

wor_characters___kaladin_stormblessed_by_botanicaxu-d9ge7az

  • By BotanicaXu, deviantart.com

Un personaj subapreciat

Mai chem o tanara care mie mi-a placut in mod deosebit in seria Harry Potter si cred ca merita mai multa atentie – Luna Lovegood, vrajitoarea excentrica.

luna_lovegood_by_numyumy-da4uo5e

  • By NUMYUMY, deviantart.com

Un personaj la alegere

Ei da, vreau sa il invit pe Musashi, cel mai cunoscut dintre samurai, portretizat magistral de Eiji Yoshikawa in cartile omonime. Este un personaj istoric real si viata lui a fost deosebit de interesanta, un simbol al modului cum poate un om sa evolueze.

legend_of_musashi_by_leventep

  • By leventep, devianart.com

Un loc pentru cina

Ma gandesc la curtea lui Bilbo Baggins, din Shire, intr-o seara placuta, o atmosfera deosebita cum numai acolo poti gasi. In plus casa are deja un arsenal de mese, scaune si vesela si poate, cine stie, trece pe acolo si Gandalf, la brat cu Galadriel.

lotr_shire_hobbit_by_aprilis420-d5eyt0c

  • By aprilis420, deviantart.com

12 thoughts on “Tag: Cina literara

  1. Pingback: Flashback – decembrie 2016 | adropofinspiration

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.