Triplu H – Corina Cîndea

Triplu H

Acum am de gând să prezint şi totodată să recomand o carte dintr-un gen care este destul de departe de topul listei preferinţelor mele uzuale şi anume YA. Deşi am încercat să citesc mai multe cărţi aparţinând acestui gen, recunosc că nu am reuşit să termin decât una şi anume Te aştept – de J.Lynn (Jennifer Armentrout). Nu însă şi alte cărţi ale aceleiaşi autoare.

Să revenim la “Triplu H” de Corina Cîndea. Iniţial titlul mă ducea cu gândul la campionul de wrestling Triple H, fără să vreau. Fiind într-o anume dispoziţie, oarecum incertă, dorind o pauză de la bătăliile şi istoriile relativ încurcate pe care le citesc de obicei, am primit această carte de la una dintre cele mai bune prietene ale mele şi am decis să încep lectura sa. Nu ştiam la ce să mă aştept, doream ceva mai lejer care să mă înveselească şi am descoperit chiar mai mult decât m-am aşteptat. Citind pagină după pagină glumele şi năzdrăvăniile celor trei fraţi Morgan şi ale volubilei Kim, căreia i se adaugă cele două blonde Samantha şi Marlene, a fost ca un refresh pentru mintea mea, într-o perioadă în care chiar îmi dau un refresh personal. Puteţi să o luaţi cum vreţi, dar la un moment dat este bine să ne reamintim că vârsta este doar un număr şi nu doar trebuie să rememorăm trăiri şi emoţii din prima tinereţe ci să fim deschişi a le simţi şi trăi din nou, alături de perechea noastră. Pentru cei care sunteţi la vârsta studenţiei, vă veţi regăsi fără îndoială în unele dintre situaţiile protagoniştilor noştri, căci antagonişti nu avem, chiar dacă nu sunteţi atât de bogaţi precum ei. Corina Cîndea a creat lumea idilică în care trei cupluri fără griji sunt libere să se abandoneze iubirii. Poate cartea mi-ar fi plăcut încă şi mai mult dacă protagoniştii erau oameni obişnuiţi, căci ar fi păcat să se înţeleagă că genul acesta de dragoste cu năbădăi ar fi doar apanajul unor privilegiaţi ai sorţii, deşi e clar că nu aceasta este intenţia.

Kim Larsen, o moştenitoare bogată din LA decide să meargă să studieze arhitectura tocmai în Houston, Texas unde vrea să se desprindă de ceea ce ea consideră latura ei superficială şi să fie cunoscută drept “the girl next door”, chiar dacă este proprietara unui Ferrari roşu că focul. Ea şi-a planificat foarte bine ce vrea de la viaţă, însă planurile atât de minuţioase îi sunt date peste cap de cei trei fraţi texani, Hayden, Heaton şi Holden – aţi ghicit: Triplu H.

Chiar dacă în cea mai mare parte acţiunea se centrează pe Hayden şi Kim, pasând de unul la altul perspectiva, suntem gratificaţi şi cu punctele de vedere ale celorlalţi fraţi şi ale partenerelor acestora, într-o adevărată celebrare a iubirii sincere.

Nu veţi întâlni în această carte acele poveşti lacrimogene cu fete sărace şi băieţi bogaţi sau viceversa, triungiurile amoroase vag schiţate nici nu contează – aici totul este despre cuplu.

Oricât de idilică ar fi povestea lor, tot au parte şi de un episod dramatic pentru că oricum am da-o, aceste lucruri fac parte din viaţă, însă îl vor depăşi cu bine.

Dacă aveţi inima deschisă spre iubire şi un strop de romantism, cartea vă va face să zâmbiţi şi să daţi glas unor emoţii reînnoite.

Nota 10 pentru umorul şi pofta de viaţă a personajelor. În “Triplu H” nu veţi sonda adâncimile sufletului omenesc, nu veţi regăsi nici lupta cu sinele, cu natura, cu duşmanii, nu e o carte nici despre bătălii, intrigi şi alianţe, eroi şi antieroi. În ciuda acestui fapt, m-a surprins cât de mult mi-a plăcut, pentru că am găsit ceva intim legat de condiţia umană:iubirea şi zâmbetul. O carte care m-a făcut să zâmbesc de la un capăt la altul (ba chiar să râd în hohote pe alături), asta mi-a oferit Corina Cîndea în romanul său. Poate unii vor zice că nu e mare lucru, dar în ziua de azi pot spune că este foarte important să nu uităm să ne relaxăm şi să zâmbim. Prinşi în rutină şi stres, mulţi o facem chiar nebăgând de seamă.

Un remediu foarte bun printre altele, în acest sens poate fi o porţie zdravănă de “Triplu H”. Mai ales că există şi volumul 2! Nu am de gând să îl ratez.

39 thoughts on “Triplu H – Corina Cîndea

  1. Foarte frumoasă recenzie Ana, se vede și ai transmis ca ti-a plăcut cartea!
    Și mie mi-a plăcut foarte mult, e ca o doză de bună -dispoziție! O citești zâmbind.
    Mie îmi place genul Young-adult (aici ai zis bine ca vârsta e doar un număr ).
    Ti-as recomanda cărțile Jasindei Wilder, cred sincer ca ti-ar plăcea.

    Liked by 3 people

  2. Multumesc frumos pentru recenzie, Ana, ma bucur nespus ca ti-a placut. Mai ales pentru ca nu este un gen pe care obisnuiesti sa il citesti, inseamna mult pentru mine. ❤

    Liked by 2 people

  3. O prezentare minunata! Îmi place cum ai abordat subiectul și mi-ar plăcea și mie să descopăr cartea după am privit-o prin ochii tai. Nici eu nu iubesc YA prea mult, dar apreciez când găsesc o Poveste bine construita.

    Liked by 1 person

  4. Și mie mi-a plăcut cartea, imi place mult stilul Corinei! Apreciez modul în care ai scos în evidență frumusețea acestei cărți, felicitări!

    Liked by 1 person

  5. Ok, eu demisionez! De la ce, nu stiu, dar demisionez. Cand vad ce cititi prin blogosfera, ma apuca pandaliile si as face ceva, dar portofelul meu ar face infarct daca ar fi si mai solicitat decat este in prezent. Lasand gluma la o parte, nu am citit nimic scris de Corina Cindea, dar din ce ai scris tu, ce am mai citit, macar seria aceasta merita sa o iau. Mai ales daca e vorba si de ceva umor.

    Liked by 1 person

  6. Pingback: Autori români contemporani preferați | adropofinspiration

  7. Pingback: Tagul literar al Crăciunului | adropofinspiration

  8. Pingback: Cadouri de Crăciun – Book Tag | adropofinspiration

  9. Pingback: Retrospectiva 2017 | adropofinspiration

  10. Pingback: Retrospectiva 2017 – top cinci articole (ADropOfInspiration) | Natasa Alina Culea - scriitoare

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.