Star Wars Book Tag

Am preluat acest tag foarte simpatic de la Oana Mariam, însă eu l-am adaptat în acest caz doar pe genul fantasy care este printre favoritele mele. Mă bate gândul să îl reiau şi pentru ficţiunea istorică, poate şi pentru literatura contemporană.

1. Han Solo – un personaj cool, care nu te lasă în caz de pericol

Fiindcă tot am reluat zilele astea seria “Witcher“, cel puţin ce a apărut pe la noi, voi spune Geralt de Rivia, vânătorul de monştri cu plete albe pe a cărui judecată te poţi baza.

the_witcher__a_presence____by_thechaoticknight

by TheChaoticKnight

     2. Yoda – un personaj care deține puteri fantastice

Unul dintre personajele mele favorite cu puteri fantastice este Kaladin, eroul din seria “The Stormlight Archive” de Brandon Sanderson. Deşi la început nici nu are habar de existenţa acestor puteri, iată că el şi le trezeşte prin propriile fapte ajungând să îşi schimbe destinul.

kaladinnn-3961

  3. Rey – un personaj feminin cool, dar care nu este over the top

Printre personajele feminine cele mai cool nu pot să nu o amintesc pe Victoria Grey, din seria “Nemuritor” de O.G. Arion. Chiar dacă are parte de aventuri ieşite din comun, rămâne aceeaşi prezenţa tonică, umană, cu nevoi absolut pământeşti şi mult simţ practic.

2901_christina_hendricks

    4. Vader – un personaj pozitiv, dar care, ulterior, devine negativ

Lordul Legiuitor din seria “Mistborn” scrisă de acelaşi Brandon Sanderson. Iniţial un erou al vremurilor sale, ajunge aşa cum des se întâmplă tiran într-o lume distopică.

IMG_20171028_151850

  5. Chewbacca – un personaj exotic

Ca să o ţin într-o notă fantasy cap-coadă, o voi aminti aici pe Grimalkin, vrăjitoarea-asasină din Cronicile Wardstone. De personaje exotice genul fantasy nu duce lipsă, însă această eroină creată din lumini şi umbre are un farmec ieşit din comun.

grimalkin

17 thoughts on “Star Wars Book Tag

  1. Pingback: Star Wars Book Tag 😍 – Books are my drug

  2. Foarte drăguț tag! Mi-a plăcut Războiul stelelor, așa ca știu personajele, iar răspunsurile tale mi se par foarte inspirate, și felul în care ai ales personaje din cărți fantasy . Cred ca acest tag se asortează cel mai bine cu acest gen.

    Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.