O reteta extrem de simpla si la indemana oricui este supa de ceapa. Varianta aceasta cred ca este cea mai usoara si nu necesita multe ingrediente. Eu o fac din cand in cand si va garantez ca este excelenta.
Ingrediente:
- 800g – 1kg ceapa (de preferinta amestec – alba, rosie si galbena, dar merge si daca aveti doar un sortiment);
- 1,5 L apa sau supa de legume;
- 35-40g unt;
- paprika, sare, piper;
- paine bagheta sau toast;
- branza dupa gust (cascaval, parmezan, cedar, branza cu mucegai, ce aveti si preferati).
Se curata ceapa, se spala, se taie solzisori. Se pune intr-o oala unt la topit si se adauga ceapa. Se gateste amestecand circa 15 minute, pana se inmoaie. Se adauga paprika dupa gust. Se toarna apa (supa) si se lasa la fiert in jur de 40 de minute. Se asezoneaza cu sare si piper. Se opreste focul.
Intr-o tava cu hartie de copt se asaza felii de bagheta sau toast cu branza la alegere deasupra, se baga in cuptorul incins unde se lasa cateva minute pana se rumeneste painea si se topeste branza.
Se serveste supa cu cruton deasupra. Pofta buna!
Note: photo is not mine it’s from flickr (I ate it too fast and forgot to take a photo :D)
A very simple and handy recipe for everyone is onion soup. This version I think it’s the easiest and ir doesn’t require many ingredients.I make it from time to time and I guarantee it’s excellent.
Ingredients:
- 800g – 1kg onion (preferably a mix – white, red, yellow onion, but it works with one sort only);
- 1.5 L water or vegetable soup;
- 35-40g butter;
- paprika, salt, pepper;
- baguette or toast;
- cheese according to your taste (parmezan, cedar, blue cheese, whatever you fancy).
Peel the onion, wash it and cut it thin slices. Put the butter on low medium heat in a pot to melt, then add the onion and cook stirring from time to time about 15 minutes. Add paprika according to taste. Pour the water (or soup) and let it simmer around 40 minutes. Season with salt and pepper. Remove from heat.
In an oven tray with baking paper put some loaves of baguette or toast with cheese of your choice on top, put it into the hot oven. Leave it in for a couple of minutes until the bread is golden and the cheese melts. Serve the soup with crouton on top. Enjoy!
Se pare ca se face destul de ușor. O voi încerca si eu.
LikeLiked by 2 people
Da, foarte usor! ❤
LikeLiked by 1 person
Şi eu o voi încerca. Îţi mulţumesc!
LikeLiked by 2 people
Cu placere si pofta buna! 🙂
LikeLiked by 2 people
Face tenul frumos! 🙂
LikeLiked by 1 person
Nu cunosteam aceasta proprietate dar daca e asa cu atat mai bine! 😉
LikeLiked by 1 person
Nu am mancat supa de ceapa pana acum. As incerca-o si eu, dar as folosi ulei in loc unt…
LikeLiked by 1 person
Daca vrei sa fie de post, poate merge si asa cred. Reteta este la baza franceza si ei folosesc mult untul. Mie imi place cu unt, recunosc!
LikeLike
Bunica mea gatea cu unt, si ouale ochiuri le facea pe unt, dar fiului si sotului meu nu le place, si m-am dezobisnuit si eu…
LikeLiked by 1 person
Sa stii ca nici eu nu folosesc unt la orice, e prea gras pentru gustul meu insa aici chiar merge.
LikeLike
Nu am mâncat până acum, dar pare ușor de preparat. Parcă aș încerca și eu. Mulțumesc pentru recomandare! ❤
LikeLiked by 1 person
Se face foarte usor si e gustoasa, numai buna acum cand e frig. Iti va da o senzatie de confort sa o savurezi. 🙂
LikeLike
Pingback: Supe si ciorbe | adropofinspiration