Zilele acestea am incercat pentru prima data quinoa si pot sa va spun ca este foarte buna si hranitoare. Am preparat un soi de salata greceasca vegana.
Ingrediente:
- 1 cana si jumatate quinoa;
- 3 cani apa fierbinte;
- 300g rosii, spalate, taiate cuburi mici;
- un castravete Fabio, curatat, taiat cubulete;
- masline Kalamata si masline negre, taiate feliute;
- o cutie de tofu, taiat cuburi (am folosit din varianta cu ardei);
- suc de lamaie;
- ulei de masline extravirgin;
- putina sare;
- oregano.
Se fierbe quinoa in apa fierbinte aproximativ 15 minute apoi se lasa la racit. Se amesteca apoi quinoa racita cu rosiile, castravetii, maslinele, tofu, sucul de lamaie, uleiul extravirgin, putina sare si oregano. Nu puneti multa sare pentru ca si tofu si maslinele sunt sarate. Pofta buna!
These days I tried for the first time quinoa and I can tell you it’s very tasty and hearty. I prepared a sort of vegan Greek salad.
Ingredients:
- one cup and a half quinoa;
- 3 cups hot water;
- 300g tomatoes, washed, diced;
- a big cucumber, peeled, diced;
- Kalamata and black Olives, sliced;
- cubed tofu (I had the sweetpepper variety);
- lemon juice;
- extravirgin olive oil;
- a bit of salt;
- oregano.
Boil quinoa in hot water for around 15 minutes and let it cool. Mix it afterwards with the tomatoes, cucumber, olives, tofu, lemon juice, olive oil, a bit of salt and oregano. Don’t exagerate with salt because oves and tofu are salty enough. Enjoy!
O voi încerca si eu, pare buna!
LikeLiked by 2 people
E foarte buna, Geo! ❤
LikeLiked by 1 person
Am încercat quinoa cu ceva timp în urmă, dar nu sunt sigură că am preparat-o corespunzător, pentru că, sincer, nu am termen de comparație. Nu m-a dat pe spate atunci, dar în ultima vreme sunt foarte avidă de mâncare mai sănătoasă, ca să spun așa.
Rețeta pare delicioasă, pare o oportunitate bună pentru a-i acorda o nouă șansă. 😀
LikeLiked by 1 person
A fost prima data cand am preparat si chiar m-a surprins cat de buna este. S-a inmuiat bine in timpul asta, poti sa pui ceva mai multa apa decat dublul cantitatii de quinoa si sa o mai lasi cateva minute dupa cele 15, daca se face mai greu. Trebuie apoi lasata vreo 10 minute sa stea si apoi sa se raceasca, inainte de a fi amestecata cu celelalte ingrediente. A iesit ceva foarte bun.
LikeLiked by 1 person
Am lăsat-o mult, dar nu am combinat-o cu nimic apetisant. Credeam că e mai aromată ea însăși, dar nu a fost tocmai așa. Sunt curioasă de rețeta ta!
LikeLiked by 1 person
Spor la gatit si pofta buna!
LikeLiked by 1 person
Sunt turbat după salată, mi-ai făcut și poftă!😂
LikeLiked by 1 person
Ma bucur, sper sa iti placa! 🙂
LikeLike
Mulțumesc, Ana, chiar am ajuns la capăt cu ideile pentru mâncăruri de post.😃❤
LikeLiked by 1 person
Sper sa iti placa, pofta buna! 🙂
LikeLike