December Vibe

Articolele cu teme privind sărbătorile de iarnă sunt multe acum în blogosferă iar acesta nu se vrea a fi neapărat unul dintre ele. Este cumva reinterpretarea mea personală pe tema aceasta de decembrie, mai ales că pe mine nu mă caracterizează nostalgia și melancolia din cale afară. Am știut încă de mic copil cine aduce cadourile de sub brad și acest lucru nu m-a deranjat deloc. Nu am avut bunici la țară, am fost un copil urban, crescut printre blocuri în zgomot de pocnitori. Sunt un om mai cinic decât alții? Posibil. În același timp însă, nu mă lasă rece luna decembrie. Mă încălzește și pe mine mirosul de scorțișoară și mirodenii, mă încântă jocul de lumini din brad și urzesc cu plăcere planuri specifice lunii cadourilor. Muzica în general vorbește mult mai bine decât mine, deci în acest articol voi puncta fiecare mică idee cu o melodie.

Dacă începem cu 1 Decembrie, Ziua Națională, eu am ales să postez atunci un articol despre scriitori contemporani români pe care i-am îndrăgit. Am văzut multe articole în acea zi, multe subiecte sociale sau chiar cvasi-politice. Pentru mine, lecția acestei zile este despre unire. Aici stăm noi prost, în toate aspectele, am uitat de prea mult timp ce înseamnă unirea, ce înseamnă respectul de sine și pentru alții. Normal că nu vorbesc numai despre indivizi aici, ci de noi ca și nație. Dacă vrem să evoluăm, să ne apropiem de acea stare de normalitate pe care o întrezărim este nevoie să începem prin a da exemplu, fiecare dintre noi, legat de ceea ce ne-am dori.

Din toata inima – Voltaj

 

Crăciunul ne face să ne gândim la a fi împreună cu familia și prietenii, la a fi de folos în măsura în care se poate, ne duce de fapt cu gândul la miracole. Acestea chiar există și putem fi la un moment dat ghidați de suflul divinității să le trăim sau, cine știe, chiar să fim arhitecții lor.

Miracle Worker – SuperHeavy

Iar cel mai important lucru dintre toate, de care ar trebui să ne amintim – să simțim, să potențăm aceste sentimente nu doar în spiritul Sărbătorilor de Iarnă și da, acesta este purul adevăr:

Love is All Around -Wet Wet Wet.

 

 

 

8 thoughts on “December Vibe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.