“Cum se scrie un best seller” (Tehnica americană de scriere creativă cu ajutorul căreia poți transforma o idee într-un roman de succes) – Monica Ramirez

Cum se scrie un best seller

Astăzi vin cu o scurtă recomandare. “Cum se scrie un best seller” (Tehnica americană de scriere creativă cu ajutorul căreia poți transforma o idee într-un roman de succes) de Monica Ramirez este o carte pe care sugerez oricui să o aibă în bibliotecă. Poate vă gândiți că ea se adresează numai celor care vor să devină scriitori, însă în zilele noastre aceste informații se pot dovedi utile pentru multe categorii. Practic se constituie într-un mic îndrumar despre arta scrisului, foarte bine structurat și explicat.

Monica Ramirez ne trece pas cu pas pe parcursul materialului prin toate etapele pe care le presupune conceperea, editarea și publicarea unei scrieri de calitate. Aceste etape sunt atent dezbătute și ne sunt oferite exemple binevenite atât din experiența proprie a scriitoarei, cât și din cea a altor scriitori celebri. Toate acestea fac procesul de înțelegere mult mai facil și mai practic.

O sumedenie de citate ne inspiră și ne motivează, alături de conceptele propriu-zise, intreaga structură este gândită pentru a ajuta. Nu am găsit nimic redundant în paginile acestei cărți, numai informații bine închegate și foarte utile, exemple așa da, așa nu, sugestii pentru construirea nu doar a poveștii, dar și a personajelor credibile, care parcă prind viață în paginile cărții sub ochii noștri dornici de mai mult.

Prin intermediul Monicăi avem în sfârșit acces la câteva dintre secretele autorilor care s-au impus pe piață și au încântat milioane de cititori. Mesajul este însă foarte clar: scrieți pentru că simțiți, pentru că vine din interiorul vostru, scrieți în primul rând pentru voi. Nu scrieți pentru faimă sau pentru bani. Acestea pot veni și ele pe parcurs, însă nu pot constitui o bază solidă pentru o carieră de scriitor.

story writing

Chiar și printr-o carte care nu este ficțiune, autoarea a reușit să mă transpună într-o atmosferă. Fiecare se raportează diferit la impactul unei lecturi de gen. Eu nu m-am simțit ca un student care participă la un curs de scriere creativă ci mai mult ca un învățăcel care primește povețele mentorului său.

În imaginația mea, scena era amplasată într-o bibliotecă stil victorian, seara la lumina flăcărilor din șemineu cu un ceai fierbinte și aromat în față și vocea Monicăi Ramirez reverberand în jur, sfaturile ei prinzând rădăcini în mintea mea.

Cum vă veți raporta voi, dragi prieteni la toate acestea eu nu pot să prevăd, însă intuiesc că tot ceea ce a încercat Monica să transmită va ajunge la țintă: mintea și mai ales inima, esența voastră artistică.

Așadar, fie că sunteți elevi de liceu, bloggeri, scriitori în devenire sau aveți orice altă îndeletnicire legată de arta mânuirii cuvintelor, această carte vă va merge la suflet. O veți așeza, ca și mine, la loc sigur în bibliotecă, pentru a o consulta din când în când, la ceas de nevoie.

O felicit pe Monica Ramirez pentru faptul de a fi scos pe piață acest material atât de binevenit iar vouă, tuturor, vă urez multă inspirație!

creative-725811_960_720

Advertisement

12 thoughts on ““Cum se scrie un best seller” (Tehnica americană de scriere creativă cu ajutorul căreia poți transforma o idee într-un roman de succes) – Monica Ramirez

  1. Minunată recenzie, felicitări! ❤ Consider că este o carte extraordinară pentru peisajul românesc, unde nu prea avem parte de cursuri de scriere creativă sau care să îți ofere anumite repere în arta scrisului, mulți considerând că talentul e totul.

    Liked by 2 people

  2. Sunt numai bune sfaturile Monicăi. Cursurile astea ar trebui sa fie obligatorii. Sunt de acord și cu faptul că poți merge la nspe mii de cursuri, dar dacă nu ai puțin har….degeaba mergi ♥️

    Liked by 2 people

  3. Pingback: De gustibus: povești și rețete savuroase – Monica Ramirez | adropofinspiration

  4. Pingback: Parallel. Povestiri în nuanțe de gri – Monica Ramirez | adropofinspiration

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.