Retrospectiva 2017

rear-mirror-2480513_960_720

Scopul blogului meu a fost, de la bun început, să recomand cărți, rețete culinare, muzică. Toate articolele mele sunt în esența lor recomandări, prezentări ale unor subiecte pe care eu consider că merită să le împărtășesc cu cei care au gentiletea de a-mi vizita blogul. Îmi rezerv dreptul de a prezenta doar ceea ce mi-a lăsat o impresie bună, de calitate. Blogul meu este relativ nou, are abia un an și ceva și nu am reușit încă să prezint chiar tot ce am citit și mi-a plăcut. Sper să reușesc să fac acest lucru din ce în ce mai bine. Vă mulțumesc tuturor celor care vizitați blogul, citiți articolele și va invit să o faceți în continuare.

Am văzut pe mai multe bloguri pe care le urmăresc articole de sfârșit de an în care se precizează diferite topuri.

Drept urmare, vă prezint și eu mai jos top cinci al celor mai citite articole de pe blogul meu:

  1. În vârful topului se situează Ultimul regatBernard Cornwell. Trebuie să recunosc că această serie mi-a produs o impresie excelentă, de aceea o recomand călduros și sper ca Editura Litera să continue traducerea și publicarea acestei serii de ficțiune istorică.

  2. Pe locul doi s-a clasat, surprinzător pentru mine cel puțin, deși evident că ador această poezie, De artăGeorge Bacovia. Este un motiv de mare bucurie să constat un interes atât de mare pentru poezie.

  3. Pe locul trei găsim Triplu HCorina Cîndea, o carte care ne reamintește să zâmbim și să iubim. Faptul că este apreciată îmi arată nevoia de romantism și bucurie pe care o avem, fie că suntem sau nu dispuși să recunoaștem.

  4. Aici este o carte de mare impact emoțional: Lupii trecutului. SofiaNatasa Alina Culea. Sensibilitatea și rafinamentul scriitoarei nu au cum să te lase rece.

  5. Pentru că eu sunt, pentru că tu eștiO. G. Arion. Deși publicată spre sfârșitul anului, în noiembrie, a ajuns în top ceea ce arată interesul foarte mare pentru finalul memorabilei serii “Nemuritor“, o serie pe care o recomand în continuare cu mare căldură.

Deși nu au ajuns în acest top, aș dori să fac câteva mențiuni. Din categoria Cuisine, am avut o rețetă foarte apreciată și căutată pe tot parcursul anului Pui marinat în bere. Un alt articol foarte util care a atras atenția cititorilor a fost Pisicuța abandonată – ce e de făcut? De o atenție deosebită din partea vizitatorilor s-au bucurat și diversele lepșe și taguri. Mulțumesc celor care au apreciat poeziile traduse sau creații proprii pe care le-am postat aici pe blog.

Nu pot spune un top al preferințelor mele din moment ce toate lecturile mi-au produs o încântare deosebită, mă bucur că am descoperit în acest an autori remarcabili, atât români cât și străini.

Vă urez un an 2018 plin de armonie, sănătate și realizări frumoase!

29 thoughts on “Retrospectiva 2017

  1. Pingback: Retrospectiva 2017 – top cinci articole (ADropOfInspiration) | Natasa Alina Culea - scriitoare

  2. Pingback: 2017, anul meu cel iubit și urât (în proporții egale) | Natasa Alina Culea - scriitoare

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.