Identități secrete – Monica Ramirez

Identitati secrete

Un amalgam de misiuni, un slalom între certitudine și incertitudine, aceasta este viața Alinei Marinescu. Cea mai mare incertitudine rămâne în zona relației dintre ea și Alex Therein – mentor, partener, iubit, soț virtual. Haosul existenței în cadrul agenției Elite face ca aparențele să pară realități, chiar și pentru cei atât de învățați cu ele încât le îmbracă așa ca pe o a doua natură. Încercarea de a fugi de cel care stă în mijlocul acestor dileme o duce pe Alina la Paris, la sucursala de acolo a Agenției. Misiunile sale stau în permanență sub semnul dintre viață și moarte, iar Alina încearcă să își incropească o viață privată paralelă cu existența fantomatică pe care o duce. Pentru a supraviețui într-o aparență de normalitate, agenții apelează la identități secrete, însă care identitate este de fapt cea secretă? Identitățile măsluite pentru a intra în contact cu lumea de afară sau chiar propria identitate, ascunsă sub zeci de măști? Va putea Alex Therein să stea departe de cea care a devenit legătura cu sufletul lui? Alina va putea înțelege în sfârșit care dintre fețele pe care Alex i le prezintă este cea reală? Printre focuri de armă, infiltrări, explozii, răni grave și cicatrici, două suflete încearcă să se descopere reciproc. Doi oameni încearcă să se descopere pe ei înșiși. Vor încerca să treacă peste ce este permis și ce este interzis, înainte ca moartea să le despartă drumurile.

sad gren eye

În acest volum scriitoarea apasă pe pedala de accelerație iar viteza cu care acțiunile se succed devine pe alocuri amețitoare. În construcția unei serii este necesar să apară personaje noi, personaje cu potențial care să ajungă la inimile cititorilor. Oricât am îndrăgi protagoniștii, nu se poate rula o poveste strict cu ei iar personajele care apar pe parcurs, mai mult sau mai puțin importante își lasă amprenta atât asupra protagoniștilor cât și a cititorilor. După cum am afirmat în numeroase rânduri, Monica Ramirez are un talent special în creionarea personajelor, pe care le aduce la viață cu un firesc atât de dezarmant și te face să le accepți sau să le simpatizezi, după caz. Personajele ei nu te lasă rece, nu sunt simple piese de decor, personalitatea și trăirile lor sunt chiar aparatul circulator al romanului, dacă îmi permiteți exprimarea.

young hugh jackman - alex

Drept urmare, Ford, Vallis, Grant, cuplul de indieni din Paris și profesorul de filosofie cu care Alina încearcă să ducă o existență paralelă sub acoperire din nevoia ei intensă de normalitate – toți aceștia pătrund în acest dans al vieții secrete și devin parte integrantă din suflul seriei.

Volumul 2 din seria Alina Marinescu – adrenalină și emoție pură, de la un capăt la altul.

16 thoughts on “Identități secrete – Monica Ramirez

  1. Extrem de tentanta si atragatoare aceasta prezentare, tinând cont de mastile cotidiene în care fiecare actor de pe scena vietii natural-virtuale, este un jucator activ, purtatorul mai multor masti pe care le va schimba din mers, în functie de rolul si scenariul pe care-l va juca la un moment dat al vietii.
    Frumoasa prezentare !

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.