Balanța puterii – Monica Ramirez

balanta-puterii-seria-alina-marinescu-vol-3-4776-2Alina Marinescu trăiește periculos. Locația ei este un mister inclusiv pentru cei mai apropiați din Elite iar figura ei a ajuns aproape o legendă chiar și în lumea agenților secreți, la șapte ani după evenimentele dramatice de la finalul volumului 2. După presupusa moarte a lui Alex sufletul ei s-a sfărâmat în mii de bucăți, pe care a încercat să le țină împreună prin pură putere a voinței și disciplină. Elite a devenit terenul ei de luptă și de supraviețuire și nu își permite niciun fel de sentimente, pentru a face față durerii copleșitoare.

Centrul operațiunilor se mută în Grecia la începutul acestui volum iar numărul personajelor se îmbogățește din nou, mai ales când vorbim despre bărbați de acțiune, bântuiți de fantome din trecut, căci viața de agent sub acoperire este grea și lasă urme adânci în suflet.

Astfel, în drumul Alinei apare un nou coleg de operațiuni, Kosmas dar descoperă și o nouă iubire la care nu mai spera, agentul CIA Marius Stephano.

balanta puterii 1

Agenții Elite și CIA se văd în postura de a conlucra pentru a anihila membri ai organizației teroriste Al’Qaeda și de a zădărnici planurile lor în privința unui atentat de amploare. La mijloc sunt și viețile unor ostatici, dar și scheme mult mai complexe gândite de Brett, care și-a infiltrat unul dintre cei mai buni oameni chiar în sânul organizației, unde duce o viață dublă. Ținta cea mare este Bashir Al-Fadhe, un șef Al’Qaeda foarte greu de prins.

Viața Alinei este bulversată pe plan personal, atât de sentimentele puternice pe care le încearcă pentru Marius cât și de nesiguranțele vechi pe care le presupune o legătură cu un alt agent, mai ales unul care are un bagaj din trecut cum pare a fi el. Totodată, începe să creadă că Alex este în viață, dar în orice variantă este pierdut pentru ea, în consecință încearcă să facă pace cu trecutul.

balanta puterii 2

Pe de altă parte, atât în Elite cât și în CIA agenții încep să fie eliminați în mod misterios până când devine clar că în rândurile lor s-a strecurat un informator. Aceasta complică enorm gradul de dificultate și așa foarte ridicat al misiunilor și pune viețile tuturor pe muchie de cuțit. Între misiuni care mai de care mai solicitante și o viață sentimentală zbuciumată, Alina trebuie să facă față provocărilor. Noile și vechile prietenii o vor ajuta, însă pe cine va mai pierde de această dată? Va trebui să citiți acest volum pentru a descoperi, un luru este însă cert: volumul are parte de acțiune din belșug, de intrigi din ce în ce mai laborioase și de eroi pe care ii veți îndrăgi.

Se va schimba oare balanța puterii între agenți și cei care le decid soarta? Mi-ar plăcea să cred că este posibil și întrevăd o continuare captivantă deschisă de posibilitățile din epilog.

9 thoughts on “Balanța puterii – Monica Ramirez

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.