Bariere de fum – Monica Ramirez

bariere de fum

Sunt din ce în ce mai încântată de prilejul pe care îl am, de a mă delecta cu o serie precum “Alina Marinescu“. Acțiunea și intorsaturile de situație mă surprind la fiecare pas, însă nu și îndemânarea magistrală a scriitoarei. Confirmarea vine de fiecare dată ca o răsplată pentru mintea și sufletul meu de cititor.

Bariere de fum” este până la acest moment volumul meu preferat din această serie. Aici, cotele suspansului ating niveluri de alertă încă de la primele pagini. Nu este timp să îți tragi răsuflarea între misiunile care se înșiră pe bandă, poate doar în răgazurile îngăduite eroilor noștri: o cină romantică, o sesiune de cumpărături de Crăciun și nopți furate, pline de conștiința efemerului dar cu atât mai valoroase.

După o primă misiune foarte riscantă însă cu deznodământ norocos, miza crește: la mijloc este un savant nebun și fără scrupule în a licita o formă de Ebola și un presupus vaccin, toate putând ajunge pe mâna teroriștilor. Agenții duc o luptă contra cronometru cu un potențial dezastru biologic.

Alina trebuie să se împace cu realitatea faptului că Alex este într-adevăr în viață, întors în rândurile lor și să analizeze implicațiile acestui lucru.

Triunghiul exploziv Alex – Alina – Marius este departe de a fi dezamorsat, însă părțile sunt prea implicate în această misiune deosebit de delicată pentru a risipi energia în alte scopuri. Îmi place cum cei trei învață să se acomodeze cu situația și să aibă încredere unii în alțîi, în ciuda oricăror conflicte de interese personale. Alex testează apele, dar curenții s-au schimbat.

emma-rabbe-160230l-1600x1200-n-970133f8

Nu e loc de meschinărie însă pentru că Alina ajunge să trăiască situații infernale, capturată fiind de inamic.

În acest volum am apreciat în mod deosebit folosirea unor pasaje redate la persoana I, din perspectiva Alinei, permițându-ne acces direct la gândurile și sentimentele eroinei. Volumul are o notă mărită de dramatism și pune pe tapet aspecte surprinse secvențial din acțiunile personajelor: prietenia deosebită dintre Ford și Alex și devotamentul lor reciproc, sacrificiul Fionei, dăruirea și implicarea lui Marius.

Alina primește o nouă ofertă de nerefuzat, fiind pusă la bătaie dorința ei cea mai aprigă: libertatea. Pentru a aduce căderea lui Bashir Al-Fadhe ea trebuie să își joace toate cărțile plus asii din mânecă.

Uneori nici cele mai minuțios alcătuite profiluri de misiuni nu pot anticipa meandrele sorții iar Alina este purtată de acest curent fără a se mai putea împotrivi.

Un volum grandios care nu permite altă cale de urmat pentru cititor decât de a afla ce îi rezervă continuarea.

16 thoughts on “Bariere de fum – Monica Ramirez

  1. Minunată recenzie, felicitări! ❤ Cu fiecare prezentare a ta a volumelor acestei serii, tot mai tare mă tentezi. Sunt sigură că va fi pe placul meu extrem de tare.

    Liked by 2 people

  2. Si pe mine m-a captivat seria, spre uimirea mea. Am savurat pagina după pagina de acțiune intensa.
    O recenzie uimitoare, plină de energie, asemenea volumului. Felicitări, Ana! ❤️❤️❤️

    Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.