Jurnal roman III

de la fereastra

Duminică dimineață ne-am trezit destul de flămânzi și dornici de o cafea, în jurul orei 8. Privind pe geam, am văzut un grup de asiatici în parc care parcurgeau o rutină chi kung. Strada era puțin umedă și aerul proaspăt, semn că o ploaie ușoară căzuse pe timpul nopții. Am găsit la colțul parcului un local micuț pe a cărui terasă la stradă am servit micul dejun specific italian: cafea și un corn dulce. Mie acest gen de colazione îmi priește și efectiv ne-a remontat și invigorat pe loc.

Am cumpărat de la o tabaccherie abonamente pe transportul în comun pentru 24 de ore și am urcat în metrou la stația Vittorio Emanuele, cu gândul de a coborî la stația Barberini și de a vizita Fontana di Trevi în timp mai scurt. La Termini însă a fost evacuată stația din cauza unui incident cu un metrou pe traseu, așadar am decis să o luăm într-acolo pe jos.

La Fontana di Trevi încă nu se aglomerase, așa că am putut să urmăm liniștit tradiția și să aruncăm bănuți în fântână. Am pornit înapoi pe lângă Quirinale iar pe drum am găsit un magazin de unde am cumpărat încă un fular cu Lazio și un tricou oficial cu Immobile. Am poposit puțin în cameră, cât să luăm biletele și fularele, apoi am mers să mâncăm la o berărie foarte simpatică lângă Santa Maria Maggiore, unde am luat câte un meniu la 9 euro care cuprindea o bruschetta (foarte mare și gustoasă), un fel de paste la alegere dintre bolognese și amatriciana (am luat fiecare câte un fel) și câte o sticlă de apă. Porțiile foarte mari și bune. Am pornit apoi pe bulevard spre stația de autobuz, de unde în jur de 1 după amiază am schimbat două autobuze înspre Stadio Olimpico. Despre experiența de acolo am făcut un articol exclusiv pe acest subiect, pot doar să spun că a fost fenomenal.

După meci am fost invitați la un local foarte drăguț, unde am servit niște antipasti foarte bune – mezeluri, brânzeturi, verdețuri și legume fierte și la grătar, un sos de marmeladă cu muștar adorabil pe brânză, foccacia. Eu am servit apoi o pizza foarte reușită cu mozzarella, flori de dovlecel și anșoa iar soțul clasicele carbonara, urmate de un desert savuros – prăjitură de ciocolată decadentă de-a dreptul. Totul stropit cu un vin roșu excelent.

O zi magică de la un capăt la altul.

15 thoughts on “Jurnal roman III

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.