Jurnal roman IV

Ziua de luni a început foarte plăcut, cu micul dejun la colțul parcului pe care apoi l-am străbătut, chiar și aici având ceva de admirat. Am pornit apoi iar să batem străzile Romei la pas, bucurându-ne de tot ce ne înconjura.

Destinația următoare – Vatican. Aveam de gând să vizităm Piața San Pietro și Basilica di San Pietro, dar și Capela Sixtină. Lângă zidul Vaticanului – o coadă enormă pentru Musei Vaticani. Grupuri peste grupuri de turiști “cu năframă-n vârf de băț”, cum îmi plăcea mie să zic. Am intrat în Piața Sf. Petru – o minunăție înconjurată de ziduri de pe care ne priveau statui impozante. Ne-am așezat iar la o coadă imensă pentru a avea acces în basilica, unde iar a trebuit să mă descalț la controlul de securitate (m-am amuzat foarte tare că m-am descălțat la Vatican). Întâi am vizitat domul, plătind 10 euro intrarea cu ascensor, însă am mai avut 330 de trepte de urcat (multe extrem de strâmte și în spirală) până ce am ajuns în partea înclinată a domului și mai departe, pe platforma de la 132m deasupra orașului, cu priveliște superbă.

Ulterior am coborât în basilica propriu-zisă, o capodoperă în întregime, o valoare spirituală din toate punctele de vedere. Vizitată de oameni din toată lumea, basilica este pe lista lucrurilor de văzut neapărat dacă va aflați la Roma. Fiecare colț și zid este o operă de artă iar senzația este copleșitoare.

Întrucât era deja târziu când am ajuns în acest punct și am aflat că la Capela Sixtină se ajunge doar prin Musei Vaticani, am încheiat aici vizita la Vatican. Este într-adevăr nevoie de mult timp pentru a vizita tot ce are Vaticanul de oferit din punct de vedere turistic, același lucru fiind valabil pentru Roma în general. Am servit în apropiere o pizza cu savuroasa ei crustă subțire și o bere rece.

Așadar, dacă doriți să vizitați toate cotloanele Vaticanului trebuie să vă rezervați timp pentru aceasta, însă vizitarea basilicii nu ia foarte mult timp și chiar este o experiență deosebită.

11 thoughts on “Jurnal roman IV

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.