Jurnal roman V

După experiența deosebită de la Vatican am pornit pe Corso și prin zona comercială, având ca destinație Piazza di Spagna cu celebrele sale trepte. Spre apusul soarelui, zona era deja foarte aglomerată însă fermecătoare. Am luat-o apoi ușor, la braț, înspre “cartierul nostru”, ca să zic așa, oprindu-ne să cumpărăm câteva suveniruri. Roma este plină de magazine și tarabe cu suveniruri, așa că fiecare poate găși ceva pe gustul său.

După o oprire la B&B, după lăsarea serii am pornit încă o dată pe străduțele și bulevardele Romei, de această dată în direcția Pieței Navona, despre care auzisem că este cel mai frumos de vizitat seara. Într-adevăr, această piață ne-a încântat cu atmosfera sa, cu fântâni fabuloase și înconjurată de cafenele cochete. Construită pe locul unde împăratul Domitian ținea jocurile dedicate diferitelor zeități romane, se pare că apa din fântâni provine de la un vechi apeduct care străbate piața.

Oricum, un loc minunat de romantic!

portocal si lamai

După încă un circuit pe fermecatoarele străduțe și bulevarde pe care le-am îndrăgit atât de tare, am făcut cale întoarsă, oprindu-ne să bem un cappuccino în drum spre B&B. Încă o seară de vis în Roma, urmată de o plecare matinală spre meleagurile noastre, un zbor plăcut până în București și apoi un drum destul de liniștit cu trenul. Puțin după 5 pm eram din nou acasă, plini de o energie nouă și amintiri minunate.

10 thoughts on “Jurnal roman V

  1. Piazza di Spagna,mi-a plăcut tare mult cu fântânile ei minunate. Am urcat treptele pana sus, de acolo se putea vedea o panorama frumoasa a Romei, in continuare era un parc interesant si frumos. A fost frumos la Roma si Vatican. 🙂 Ma bucur ca mi-ai amintit de locuri frumoase.

    Liked by 2 people

  2. Multumesc Ana pentru ca ai impartasit cu noi aceste amintiri minunate! Nu am fost la Roma, dar imi doresc foarte mult sa ajung! Povestirile si pozele tale m-au incantat, am simtit din ele atmosfera acestui splendid oras!

    Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.