A fi sau a nu fi… la modă

a fi sau a nu fi... la moda

M-am hotărât să dau avânt unei mai vechi idei ale mele, pe care până acum nu am pus-o în practică și anume o rubrică legată de modă, aici pe blog. După cum v-ați dat seama, blogul meu este unul generalist, chiar dacă se axează cu preponderență pe zona literară.

Moda, acest concept poate însemna pentru fiecare ceva diferit. Se poate referi la ceea ce este în tendințe la un moment dat, la o întreagă industrie sau la totalitatea aspectelor legate de maniera de a se îmbrăca a oamenilor începând cu cele mai vechi timpuri și până azi.

De-a lungul vremurilor au existat nenumărate cutume legate de îmbrăcămintea oamenilor, diferind de la o epocă la alta sau de la o cultură la alta. Frumusețea modei zilelor noastre constă în larga permisivitate și în abordarea îndrăzneață. Evident, sunt și vor fi mereu propuneri ale caselor mari de modă, trenduri în vogă, elemente și culori ale sezonului, însă în prezent există posibilitatea mult mai mare ca fiecare să selecteze din modă acele detalii și elemente care i se potrivesc fizicului și personalității, creând astfel propriul stil. Putem să ne inspirăm din moda altor timpuri sau altor popoare, putem să încercăm diferite combinații, să fim clasici sau avangardiști, romantici sau rebeli. Moda, cel puțin în viziunea mea nu ar trebui să fie despre branduri sau prețurile de pe etichete ci despre plăcerea de a te îmbrăca și de a te simți bine.

Nu m-am gândit exact ce anume să conțină această rubrică, probabil câte puțin din toate. Am în vedere mai multe zone de interes, dacă aveți cumva sugestii legat de ceea ce v-ar plăcea să citiți aștept cu drag să le expuneți în comentarii, mai jos.

Să vedem ce iese.

9 thoughts on “A fi sau a nu fi… la modă

  1. Moda aparentelor exterioare este atât de relativa, efemera, trecatoare, iluzorie si înselatoare. Mie îmi place sa admir moda expresiei interioare Sufletesti, care scoate în evidenta caracterul, originea si nivelul evolutiei perceptiei despre vietii, iar aici intervin “croitorii” de cuvinte promovati de editurile ce sunt asaltate de scriitori si poeti într-o competitie salbatica de a-si etala vesmintele colorate atât de diversificat ale Sufletelor lor prin exprimarea gândurilor, imaginatiei si sentimentelor în cuvinte-vesminte care atrag sau sunt ignorate de catre cititorii si iubitorii de Cuvânt.

    Liked by 1 person

    • Sunt multe moduri de a exprima o stare de spirit, pana la urma totul este efemer in creatie, totul se transforma. Uneori, ne putem exprima chiar si fara cuvinte, depinde numai de noi sa facem din orice o arta.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.