Un articol în dungi

După articolul despre stilul marinăresc, următoarea temă a venit fluid în atenția mea și are ca subiect un imprimeu pe care eu îl îndrăgesc dar care este uneori ocolit – dungile.

Dacă suntem atenți, putem purta foarte bine acest imprimeu întrucât avem multe tipuri de dungi: pe lângă clasicele alb-negru, se remarcă cele multicolore, tricolore, bicolore și în orice cromatică armonioasă. Dungile pot fi atât verticale, cât și orizontale sau oblice. Pot fi înguste sau late. În orice fel dorim noi să fie.

Mai jos vreau să exemplific prin câteva sugestii. În moda feminină, pentru cele cu conformație stil “pară” (șoldurile mai mari decât bustul) cu ajutorul dungilor putem adăuga volum în partea de sus a corpului. Putem merge într-o zonă safe combinând aceste topuri cu fuste sau pantalon uni.

Dacă, din contră, șoldurile sunt prea înguste iar umerii și bustul au lățime, putem purta dungile în partea de jos (fuste care dau amploare) cu un top uni. De menționat că pantalonii cu dungi verticale au un efect de lungire a piciorului, deci sunt foarte potriviți pentru minione.

O rochie asimetrică vine bine pe toate tipurile de siluetă.

asymmetrical stripes dress

Dacă vrem să trecem peste zona safe și să îndrăznim, mergem pe combinație de printuri. Voi face, probabil, un articol cu acest subiect, până atunci vreau să menționez una dintre combinațiile mele favorite: dungi + floral. Iată un model superb de la D&G:

stripes and flowers dolce & gabbana

Dungile reprezintă un print foarte popular și pentru bărbați, cămășile atât office cât și casual beneficiind de pe urma acestui model. Un articol bărbătesc pe care dungile dau foarte bine este puloverul.

Încălțămintea cu dungi poate aduce o notă de originalitate oricărei ținute simple.

This slideshow requires JavaScript.

Atât pentru el cât și pentru ea, dungile arată foarte bine pe căciulițele împletite, precum în acest model care inveseleste zilele reci.

stripes hat1

Gențile cu dungi pot aduce la rândul lor o notă de farmec în multe ținute.

This slideshow requires JavaScript.

Pentru că vara este aproape sosită, avem nevoie de umbrele atât pentru ploaie, ca să ne adăpostească de ploile torențiale specifice sezonului, cât și umbrele de plajă la umbra cărora să ne relaxăm.

Cu speranța că v-a plăcut acest articol “într-o dungă”, vă aștept impresiile.

Acest articol nu este unul publicitar și are un caracter informativ, ilustrat prin imagini preluate de pe internet cu intentia de a exemplifica.

Advertisement

24 thoughts on “Un articol în dungi

  1. Într-o dungă sunt 🤭, dar hainele cu dungi, deși îmi plac, nu le-am abordat neștiind ce și cum e cu ele. Mulțumesc pentru sfat! ❤️ Combinația dungi+floral e suuuppperba!!!! 🥰🌺

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.