Nemuritor Book Tag

This slideshow requires JavaScript.

Am văzut circulând acest tag la Geo,  aici. Având în vedere că sunt fan declarat al seriei “Nemuritor” de O. G. Arion, nu puteam nicicum să nu îl fac și eu. Vă invit pe toți cei care iubiți seria să îl preluați. Tag’ul este opera Andreei, care are aceste simpatice idei cu tag’uri inspirate de cărți bune.

ULTIMUL VIKING ~ Te afli în cafeneaua preferată, iar în fața ta stă una dintre figurile feminine memorabile întâlnite de-a lungul lecturilor ce ți-au bucurat sufletul. Cu cine împarți cafeaua?

Fiindcă vorbim despre seria Nemuritor, una dintre cele mai bune serii fantasy urban pe care am avut ocazia să o citesc, aș bea cu cea mai mare plăcere o cafea cu Victoria, o femeie remarcabilă, plină de șarm și replici spumoase.

TE VOI GĂSI ~ Ai mare nevoie de un ghid turistic. Eșți singură într-un oraș cunoscut că și „capitala gastronomiei”, din Franța, iar orientarea ta în spațiu e plecată în vacanță. Pe cine alegi să-ți îndrume pașii?

Eu l-aș alege drept ghid pe Alex Therein, din cunoscuta serie de spionaj Alina Marinescu, un personaj misterios dar și cosmopolit, care sigur va ști locurile cele mai potrivite pentru a lua o masă bună și discretă.

DINCOLO DE TIMP ~ Ai șansa de a-ți readuce la viață unul dintre cele mai dragi personaje. De la surse nu prea sigure, se zvonește că există un elixir magic care poate trezi până și un vampir din „morți”, așa că te încumeți să-l găseșți orice ar fi. Cine e norocosul sau norocoasa?

De fapt, ar fi un cuplu norocos: Rhaegar Targaryen și Lyanna Stark, din superseria ASOIAF. Mi s-au părut un cuplu fenomenal, chiar și așa, din reconstituirile altor personaje și cred că ar fi schimbat mult evenimentele din Westeros și din restul lumii.

PRIN CENUȘĂ DE VISURI ~ Dacă ai rămâne blocat într-un alt timp pentru totdeauna, unde ai dori să poposești și cu cine?

Nu cred că ar fi vorba de un timp, ci mai degrabă de fascinantul univers Cosmere creat de Brandon Sanderson în operele sale. Vreți să știți mai multe? Vă invit să citiți aceste veritabile capodopere, nu veți regreta.

PENTRU CĂ EU SUNT, PENTRU CĂ TU EȘTI ~ Pui capul pe pernă și adormi. Începi să visezi. Lilith te ține prizonieră într-o lume necunoscută ție. Nu există nici o cale de scăpare, în afară de a adormi la loc și de a visa iar. Însă nu poți. Cafeaua pe care ea ți-o oferă zi de zi te ține treaz/ă și îți creează dependență. După ceva vreme, simți că ceva te îmbie în sfârșit la somn. Oare cine încearcă să te salveze de visul ce te-a prins în plasă?

Cine să fie, cine? Sunt atât de mulți eroi pe care i-am îndrăgit. Aș apela totuși la specialistele călătoriei în lumea visurilor, Tel’aran’rhiod, din Roata timpului, de Jordan. Ele au puteri foarte mari și sunt experte când vine vorba despre asta.

NEMURITOR ~ Care este nemuritorul tău preferat?

Ca să mă mențin la seria Nemuritor, care a dat subiectul acestui tag inspirat, știu că toată lumea îi îndrăgește pe Arrio și Ian. Bineînțeles că și mie imi plac tare mult cei doi nemuritori, însă voi menționa aici un alt personaj care m-a impresionat pe mine: vampirul Erden, care după o suferință milenară e încă în stare de orice pentru a o recupera pe iubirea lui, prințesa-șaman Kadyn.

 

11 thoughts on “Nemuritor Book Tag

  1. Mă bucur că ai răspuns provocării, Ana! Îmi plac alegerile tale! ❤ Nu mă așteptam la Erden, dar chiar e un personaj interesant, deși nu l-am prea agreat în volumul trei. Pe parcurs, s-a mai redresat și mi-a schimbat puţin (mai mult) părerea. :)) Să aștepţi atât de mult pe cineva, e ceva impresionant, mai ales că nu te gândești ce reacţie va avea acea persoană, ci doar vrei să o vezi în viaţă.

    Liked by 4 people

  2. Waw! Super faine răspunsuri! La ultima și mie mi-ar fi plăcut sa văd un final fericit pentru cei doi…
    E clar ca trebuie sa citesc unele serii pentru a afla despre ce e vorba in răspunsurile tale. Offf, iar tentații…
    Mulțumesc pentru ca ai acceptat tagul, Ana! 😘

    Liked by 4 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.