CM 2018 – Impresii după optimi

quarterfinals bra-belsursa: Pixabay

Iată că au trecut și optimile acestui campionat. Am fost pe aproape cu pronosticurile din articolul anterior, însă despre fiecare meci în parte voi spune câteva cuvinte mai jos:

Franța – Argentina

Așa cum am bănuit că se va întâmpla, Franța a fost echipa mai puternică. Cu toate acestea, recunosc că argentinienii și-au vândut scump pielea de această dată, iar după părerea mea ceea ce a făcut diferența în cele din urmă a fost magia lui Mbappe (rezultat final 4-3).

Uruguay – Portugalia

Aici am ales cu greu o favorită, am mizat pe norocul care îl însoțește mai mereu pe CR7 însă iată că sorții i-au zâmbit lui Cavani, pe a cărui măiestrie s-a bazat calificarea echipei sud-americane (2-1).

Spania – Rusia

Una dintre cele mai mari surprize ale acestui campionat, după 1-1 la terminarea celor 90 de minute de joc, loviturile de departajare dictează echipa calificată. Portarul Akinfeev se dovedește mai inspirat decât De Gea iar Rusia merge în sferturi (3-4 la penalty).

Croația – Danemarca

Danezii fac un joc surprinzător de bun, dar insuficient pentru a trece de croați, care demonstrează din nou că sunt o echipă foarte competitivă. După 1-1 în cele 90 de minute regulamentare, în prelungiri Luka Modric ratează o lovitură de pedeapsă în minutul 116. Își va lua revanșa câteva minute mai târziu, alături de colegii lui reușind să câștige duelul loviturilor de departajare cu 3-2.

Brazilia – Mexic

Un alt joc foarte frumos, ofensiv, atrăgător pentru iubitorii sportului-rege. Brazilienii se impun cu 2-0 în fața mexicanilor, care însă au făcut o partidă bună.

Belgia – Japonia

Nu știu câți se așteptau la un meci atât de bun, unul dintre cele mai încinse din această fază a campionatului. Japonezii au condus cu 2-0, fiind învinși cu greu în cele câteva minute suplimentare de joc. Acest lucru s-a datorat și faptului că au demonstrat un fair-play dus la extrem, refuzând să tragă de timp, ceea ce ar fi făcut multe echipe cu pretenții ca să meargă în prelungiri (scor final 3-2)

Suedia – Elveția

Un meci disputat, cu un rezultat previzibil, deși strâns. Suedezii merg mai departe prin golul înscris de Forsberg (1-0).

Columbia – Anglia

Din punctul meu de vedere, meciul cel mai slab din această fază. Arbitrajul a fost printre cele mai dubioase (chiar și cu VAR) crescând nervozitatea jucătorilor columbieni. În repriza a două, Anglia a făcut un joc dezamăgitor, cu multe fragmentări și trageri de timp. El Tigre nu a fost în apele lui, Mina reușind egalarea în ultimele minute de joc și ducând repriza în prelungiri. Anglia merge mai departe cu multă șansă, în urma loviturilor de departajare (3-4).

Ca noutate, s-a introdus posibilitatea de a efectua încă o schimbare, în cazul în care se ajunge la prelungiri.

quarter-finals-rus-cro

sursa: Pixabay

Acesta este tabloul optimilor, așa cum l-am văzut eu. Urmează sferturile de finală, iată care sunt acestea și programul lor.

6 iulie

Uruguay – Franța 17:00

Brazilia – Belgia 21:00

7 iulie

Suedia – Anglia 17:00

Rusia – Croația 21:00


6 thoughts on “CM 2018 – Impresii după optimi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.