CM 2018 – Impresii dupa sferturile de finală

semifinale

sursa: Max Pixel

S-au desfășurat și sferturile de finală ale acestui campionat mondial.

În primul meci, Uruguay – Franța, reprezentanții cocoșului galic nu au avut probleme în a se impune cu 2-0 în fața naționalei sud-americane care nu a putut beneficia de aportul lui Cavani, prin golurile lui Varane și Griezmann. Mi-a plăcut însă cum a jucat Caceres, ceea ce mă bucură fiindcă, indiferent dacă e vară sau iarnă, mă gândesc întotdeauna la echipa mea de suflet, Lazio.

Brazilia – Belgia a fost un meci frumos, așa cum era de așteptat. Din păcate, brazilienii, care erau alături de croați favoriții mei în acest campionat au pierdut cu scorul de 1-2, după ce au făcut un meci încântător în atac, dar relativ naiv în apărare, care este de obicei un punct mai slab al lor. Este adevărat că s-a și ratat foarte mult, au avut multe faze spectaculoase, mult mai multe șuturi atât la poartă cât și spre poartă decât belgienii, posesie mai bună. Dar balonul e rotund, cum se zice, nu a vrut să intre în poartă și pragmatismul belgienilor a învins de această dată.

Suedia – Anglia a fost un meci destul de banal, așa cum mă așteptam. Lipsa de experiență a suedezilor și-a spus cuvântul și n-au mai reușit să facă un meci atât de bun ca precedentele. Englezii s-au impus cu 2-0, într-un meci fără strălucire.

Rusia – Croația. Probabil cel mai frumos meci din această fază, rușii au jucat eroic, fiind contrati la orice pas de redutabila echipă croată. Se încheie 1-1 după timpul regulamentar de joc și 2-2 după prelungiri, ajungându-se la loviturile de departajare. Experiența și sângele rece și-au spus cuvântul, croații câștigând acest duel cu 4-3.

M-am bucurat că una dintre favoritele mele a trecut mai departe și sper să joace finală.

Semifinalele se vor juca astfel:

Marți, 10 iulie de la 21:00 Franța – Belgia

Miercuri 11 iulie de la 21:00 Croația – Anglia

În semifinale, preferințele mele merg către Franța și Croația, echipele care au demonstrat un fotbal complet și care, după părerea mea, în acest moment merită să joace finala.


4 thoughts on “CM 2018 – Impresii dupa sferturile de finală

    • Sincer, nu i-am numarat, dar nu cred ca au fost prea multi. Italia nu s-a calificat iar Immobile si Parolo sunt la nationala, Felipe Anderson nu a prins lotul Braziliei, Luis Alberto nu l-a prins pe al Spaniei (desi le-ar fi prins foarte bine, mai ales la penalty-uri), pe Lukaku ala mic nu l-au luat belgienii de asta data… A mai fost Milinkovic la sarbi. iti zic strict ce imi vine acum in minte.

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.