Supă rece de sfeclă și castraveți – Beetroot and Cucumber Cold Soup

Pentru vremea caldă această supă este binevenită.

Ingrediente:

  • o sfeclă mare sau 2-3 sfecle mai mici, spălate, curățate, date pe răzătoarea mare;
  • un castravete mare, spălat, curățat, dat pe răzătoare;
  • 2 fire ceapă verde, spălată, tăiată mărunt;
  • 100g spanac, spălat;
  • 1 L lapte bătut;
  • sare, piper, oregano, usturoi, zahăr, verdețuri italiene (opțional), puțin ulei extravirgin de măsline.

Se pun la fiert în circa 2 L apă fierbinte sfecla și castraveții. După ce au fiert în jur de 20 de minute, se adaugă ceapa și spanacul. Se mai fierb 15 minute, se adaugă sare, piper, oregano, usturoi, o lingură de zahăr și, opțional, verdețuri italiene. Se oprește focul, se dă prin blender grosier. Se lasă să se răcească puțin, apoi se adaugă laptele bătut și puțin ulei extravirgin de măsline. Se servește rece, cu iaurt grecesc. Poftă bună!

Ciorba sfecla si castraveti

 

For the hot weather this soup is welcome.

Ingredients:

  • a big beetroot or 2-3 smaller beetroots, washed, peeled, grated;
  • a big cucumber, washed, peeled, grated;
  • 2 spring onions, washed, finely cut;
  • 100g spinach, washed;
  • 1 L buttermilk;
  • salt, pepper, oregano, garlic, sugar, Italian herbs (optional), a bit of extravirgin olive oil.

Put to the boil the beetroots and the cucumber in 2 L hot water. Boil around 20 minutes then add the onions and spinach. Simmer for another 15 minutes, add salt, pepper, oregano, garlic, a tablespoon sugar and, optional, the Italian herbs. Remove from fire, blend roughly. Let it cool, then add the buttermilk and a bit of extravirgin olive oil. Serve it cold, with Greek yoghurt. Enjoy!

30 thoughts on “Supă rece de sfeclă și castraveți – Beetroot and Cucumber Cold Soup

  1. Pingback: Supe si ciorbe | adropofinspiration

  2. Nu știam de supa asta, dar sună extrem de bine și pare numai bună pentru perioada asta caniculară. Mulțumesc pentru recomandare! ❤

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.