Pentru vremea caldă această supă este binevenită.
Ingrediente:
- o sfeclă mare sau 2-3 sfecle mai mici, spălate, curățate, date pe răzătoarea mare;
- un castravete mare, spălat, curățat, dat pe răzătoare;
- 2 fire ceapă verde, spălată, tăiată mărunt;
- 100g spanac, spălat;
- 1 L lapte bătut;
- sare, piper, oregano, usturoi, zahăr, verdețuri italiene (opțional), puțin ulei extravirgin de măsline.
Se pun la fiert în circa 2 L apă fierbinte sfecla și castraveții. După ce au fiert în jur de 20 de minute, se adaugă ceapa și spanacul. Se mai fierb 15 minute, se adaugă sare, piper, oregano, usturoi, o lingură de zahăr și, opțional, verdețuri italiene. Se oprește focul, se dă prin blender grosier. Se lasă să se răcească puțin, apoi se adaugă laptele bătut și puțin ulei extravirgin de măsline. Se servește rece, cu iaurt grecesc. Poftă bună!
For the hot weather this soup is welcome.
Ingredients:
- a big beetroot or 2-3 smaller beetroots, washed, peeled, grated;
- a big cucumber, washed, peeled, grated;
- 2 spring onions, washed, finely cut;
- 100g spinach, washed;
- 1 L buttermilk;
- salt, pepper, oregano, garlic, sugar, Italian herbs (optional), a bit of extravirgin olive oil.
Put to the boil the beetroots and the cucumber in 2 L hot water. Boil around 20 minutes then add the onions and spinach. Simmer for another 15 minutes, add salt, pepper, oregano, garlic, a tablespoon sugar and, optional, the Italian herbs. Remove from fire, blend roughly. Let it cool, then add the buttermilk and a bit of extravirgin olive oil. Serve it cold, with Greek yoghurt. Enjoy!
Ce culoare faina! 😀 Dar ce carte e aaaaiaaa??? Din seria saxona? 🙂
LikeLiked by 2 people
Da, exact! Ce ochi ai, Marius! 😀
LikeLiked by 2 people
You are a kitchen artist. This soup looks exquisite! 🙂
LikeLiked by 2 people
I know my photos are far from great and I’ve always admitted it. But the taste is very good. 😀
LikeLiked by 2 people
Your pics are highly acceptable, and clearly the taste of that soup should be very very good! 🙂
LikeLiked by 1 person
Thank you! 🙂
LikeLike
Am notat. Mulțumiri!❀
LikeLiked by 2 people
Cu drag! Pofta buna! ❤
LikeLiked by 2 people
Mulțumesc!❤
LikeLiked by 2 people
Este foarte buna supa. Si arată bine!
LikeLiked by 2 people
Asa este, tare faina culoare are!
LikeLiked by 1 person
Nu am încercat niciodată rețeta aceasta, dar cred ca nouă ne-ar plăcea..
LikeLiked by 1 person
Eu zic sa o incercati, sa vedeti cum iese! 🙂
LikeLike
Îmi place mult culoarea!!!
LikeLiked by 1 person
Are o culoare grozav de faina! Daca pui si putin iaurt devine un roz deschis! ❤
LikeLike
Mi-ar plăcea mult cu iaurt!
LikeLiked by 1 person
Interesanta reteta!
LikeLiked by 1 person
Este chiar gustoasa, Oli! 🙂
LikeLike
Deci arata super bine, promit ca o sa incerc!
Si mai mult decat atat, e roz 😀
LikeLiked by 1 person
Da, supa roz e foarte tare! 🙂
LikeLiked by 1 person
Deci chiar o s-o încerc după ce termin cu așezarea la casa mea 🙂 îmi place la nebunie sfecla și când am mai citit și de iaurt grecesc… yummy!
LikeLiked by 1 person
Ma bucur sa aud asta, pofta buna! ❤
LikeLiked by 1 person
🙂
LikeLiked by 1 person
Pingback: Supe si ciorbe | adropofinspiration
O sa incerc si eu, dar fara zahar. Are sfecla destul.
LikeLiked by 1 person
Zaharul e doar un praf, se poate folosi sau omite. 🙂
LikeLiked by 1 person
Nu știam de supa asta, dar sună extrem de bine și pare numai bună pentru perioada asta caniculară. Mulțumesc pentru recomandare! ❤
LikeLiked by 1 person
Cu placere! ❤
LikeLike
Tare interesant sună amestecul de ingrediente, și foarte inedit. Chiar sunt curioasă cum e.
LikeLiked by 1 person
E bun, racoros si, ce e mai interesant, are o culoare extra!
LikeLiked by 1 person