Va place carnea de pasăre, nu știți ce să mai gătiți? Acest pui vânătoresc se face ușor și rapid, este o variantă de Pollo cacciatore.
Ingrediente:
-
400g carne pui, tăiat fâșii;
-
un ardei gras verde, cuburi mari;
-
o cutie roșii tăiate;
-
o cutie ciuperci;
-
100g măsline fără samburi (negre, verzi, kalamata, de care aveți);
-
capere, după gust;
-
sare, piper, o frunză dafin, oregano, cimbru, puțin usturoi, ierburi italiene după gust.
Pieptul de pui se pune la gătit într-o tigaie în puțin ulei. Când și-a schimbat culoarea și devine auriu, scoateți-l într-un vas adecvat pentru cuptor. Puneți în tigaie in uleiul rămas ardeiul, pe care îl gătiți câteva minute. Adăugați roșiile, amestecând mereu, sarea, piperul și ierburile, usturoiul. Opriți focul, turnați sosul peste carnea din vas, adăugați ciupercile, măslinele și caperele, amestecați. Introduceți la cuptor 15-20 minute, la 200C.
Opțional, puteți adăuga pătrunjel verde după ce îl scoateți din cuptor.
Poftă bună!
You do like to eat poultry, but lack the inspiration? This Hunter’s Chicken is fast and easy to do, a variety of Pollo cacciatore.
Ingredients:
- 400g chicken breast, sliced;
- a green bell pepper, large dice;
- a can of chopped tomatoes;
- a can mushrooms;
- 100g olives, pits removed (black, green, kalamata, whichever you’ve got);
- capers, to your taste;
- salt, pepper, a bay leaf, oregano, thyme, a bit of garlic, Italian herbs to your taste.
Cook the chicken breast with a bit of oil in a pan. When it changes color and turns golden, remove in an ovenproof dish. Add in the pan the pepper, cooking it for a few minutes. Add the tomatoes, stirring all teh time, salt, pepper and the herbs and garlic. Remove from heat, pour the sauce on the meat in the oven dish, add the mushrooms, olives and capers, stir. Put to bake in the oven for 15 to 20 minutes, at 200C.
Optional, you can add some chopped green parsley on, after taking it out from the oven.
Enjoy!
Arată delicios! Mulțumesc pentru rețetă!
LikeLiked by 3 people
Cu mult drag, sper sa-ti placa! ❤
LikeLiked by 1 person
looks great
LikeLike
Arata perfect de hapait! Felecitari maestrei chef-e! 🙂 Dar cine a fost atat de priceput la tir incat sa vaneze un pui? 😛
LikeLiked by 3 people
Tir cu arcul! 😀 Multumesc Marius, ne descurcam cum putem. Poate initial o fi fost curcan, uite chiar o sa caut povestea din spatele retetei.
LikeLiked by 2 people
O adevărată operă de artă culinară! Arată delicios!
LikeLiked by 2 people
Multumesc pentru apreciere! 🙂
LikeLiked by 1 person
Arată bine. Nu știu cât de ușor se face… nu pare foarte greu pentru un priceput. Cert este ca mi-ai făcut pofta, Ana! 😘
LikeLiked by 3 people
E usor pentru orice nivel in bucatarie, zic eu. Poate il incerci ! ❤
LikeLiked by 1 person
Sau poate îl face tata… 🙂 dacă reușesc să îl conving.
LikeLiked by 2 people
Sau asa! 🙂
LikeLiked by 1 person
yumm
LikeLike
e usor de facut, deci da, merita! mie imi e pofta de niste crispy, sunt in perioada de fast food 😀
LikeLiked by 1 person
Eu mizez pe ce este mai usor de facut, fiindca nu am foarte mult timp la dispozitie pentru bucatarit. Se poate gati ceva bun si rapid! In perioada fast food, apelez la gyros. 😉
LikeLike