Iulie literar

Trebuie să recunosc că până acum nu numai că nu am mai făcut un articol cu acest subiect, dar nici măcar nu am postat pe rețelele de socializare acest gen de listă, pentru simplul motiv că sunt genul de cititor fără target de citit, fără liste și catalogări. Altfel zis, domnește haosul! 😀 Uneori însă, suprindem mai bine fiind previzibili, ce ziceți de acest paradox? Am făcut pentru prima dată lista lecturilor lunii și dacă tot m-am dat atât peste cap (noroc cu Goodreads că mă ajută să țin o oarecare evidență), am zis să vi le prezint și aici.

books summer

Iată lista lecturilor din iulie:

  1. Bufonul de aur, de Robin Hobb (vol.2 al trilogiei Omul arămiu) – o serie absolut ispititoare, al cărei prim volum l-am prezentat aici.

  2. Stăpânul lupilor, de Alexandre Dumas – roman fantastic excelent al binecunoscutului scriitor francez

  3. Destinul bufonului, de Robin Hobb (vol. 3 al trilogiei Omul arămiu) – ultimul volum al trilogiei, o scriitură deosebită și o putere de empatie care nu are cum să lase pe nimeni rece

  4. Cea mai frumoasă iubire a lui Don Juan. Antologia nuvelelor franceze de dragoste din secolul al XIX-lea, realizată de Octavian Soviany – o antologie care nu trebuie să lipsească din biblioteca celor care studiază literatura universală

  5. Sufleul, de Asli E. Perker – o poveste despre oameni obișnuiți, puși în fața unor realități greu de administrat, deși apar des în cotidian

  6. Moartea regilor, de Bernard Cornwell (vol. 6 din seria Saxon) – ce să vă mai zic de seria asta, este una dintre favoritele mele. Am scris câte ceva despre ea după ce am citit primele patru volume, aici.

  7. Misterul cărților de joc, de Jostein Gaarder – o minunăție de carte, o recomand tuturor

  8. Lordul păgân, de Bernard Cornwell (vol. 7 din seria Saxon) – Uhtred de Bebbanburg rocks!

  9. Forma apei, de Guillermo del Toro&Daniel Kraus – o poveste complexă, bine pusă în scenă

  10. Crucea de foc, vol.1 – de Diana Gabaldon (a cincea parte a seriei Outlander) – mai e nevoie de prezentare? Întotdeauna o mare plăcere să îi regăsesc pe Jamie și Claire.

Toate au fost superbe, numai de 4 și 5 stele.

Știu că modelul standard presupune să aleg cartea lunii, nu o voi face fiindcă toate au fost lecturi de mare calitate, diverse și care mi-au adus fiecare doza necesară de încântare.

Dacă ați citit vreun titlu de mai sus, vă invit să împărtășim impresii. Dacă nu, vi le recomand cu drag!

N. B. Am ajuns la concluzia că, în cele mai multe cazuri, prefer să prezint doar primul roman dintr-o serie sau, eventual, să fac o prezentare grupată. Sunt și excepții de la regulă, dar acesta este motivul pentru care nu am prezentat volumele citite mai sus care fac parte din serii. În privința celorlalte, dacă sunteți curioși puteți găsi recenziile  pe Delicatese literare.

N. B. II Nu garantez apariția lunară a acestui gen de articol. 😛

 

12 thoughts on “Iulie literar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.