Start in Serie A

Lega_Serie_A

Acest weekend a adus cu sine startul în Serie A și La Liga Santander. Întotdeauna așteptat cu nerăbdare de suporteri, acest start de cele mai multe ori este departe de a fi unul fulminant, fapt care însă nu trebuie să îngrijoreze pe nimeni. Așa se face că Lazio a pierdut sâmbătă seară cu scorul de 1-2 disputa cu SS Napoli, o rivală redutabilă.

Jocul ambelor echipe a fost departe de senzațional, exceptând câteva momente, ceea ce se întâmplă des în prima etapă. Îmi amintesc prima etapă din sezonul trecut, cu un dezamăgitor 0-0 în deplasare cu Spal, o echipă debutantă în primul eșalon. Revenind la partida de sâmbătă, deși a dominat prima jumătate de oră și a înscris prin reușita absolut fermecătoare a lui Immobile, Lazio a fost egalată înainte de pauză. În repriza a doua, napoletanii s-au dovedit mult mai incisivi, reușind să înscrie golul victoriei. Aceasta s-a datorat faptului că Lazio a cedat mijlocul terenului de prea multe ori și defensiva a fost neatentă.

Dacă sezonul trecut apărarea nu a strălucit, am avut în schimb plăcerea să ne delectăm cu un atac de senzație. Am avut impresia că Inzaghi a încercat un joc mai defensiv, un 3-5-2 transformat la un moment dat în 5-3-2, un stil de joc care s-a văzut din sezonul trecut că nu dă roade la Lazio. Sper ca etapa viitoare, cu Juventus, să revină la stilul ofensiv.

Dintre cei aflați pe teren, mi-au plăcut Immobile și Caceres. Dezamăgitor jocul făcut de Milinkovic și de Marusic, aștept să văd mai mult de la Correa, de care este nevoie pentru a suplini golul lăsat de Felipe Anderson, care ar fi fost foarte util în această partidă.

Legat de celelalte meciuri, Juventus a câștigat “la mustață” meciul de start, marcând în prelungiri împotriva lui Chievo (2-3). Tot la limită a câștigat și Roma la Torino, prin golul marcat în minutul 89 de Dzeko.

În urma tragediei de la Genova, meciurile celor două citadine genoveze împotriva lui Milan și respectiv, Fiorentinei au fost amânate. S-au ținut doliu și momente de reculegere în memoria victimelor.

Spal se impune la Bologna cu 1-0, Empoli urcă pe primul loc învingând acasă pe Cagliari cu 2-0, Parma revenită din nou în Serie A remizeaza pe teren propriu cu Udinese (2-2) iar Sassuolo reușește o surpriză învingând pe Inter cu 1-0.

În această seară se va disputa meciul Atalanta-Frosinone.

Acesta a fost, pe scurt, tabloul primei etape din acest sezon de Serie A. Sper într-un sezon bun, cu meciuri frumoase și cât mai puține scandaluri și erori, ca să ne putem bucura cu adevărat de acest minunat sport rege.

4 thoughts on “Start in Serie A

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.