România – Muntenegru (07.09.2018)

eusunt12sursa: youtube

Vineri seară s-a desfășurat prima partidă oficială din cadrul Ligii Națiunilor Uefa, competiție nouă care are o însemnătate inclusiv pentru calificarea la Euro 2020. Sincer, încă mai trebuie să deslușesc cum va fi de fapt concluzionată această calificare, având în vedere că există și preliminarii pentru turneul european. Ceea ce contează însă este faptul că la meciul disputat vineri naționala noastră nu s-a prezentat prea bine.

Părerea mea este că a fost unul dintre cele mai plictisitoare meciuri pe care am avut ocazia să le văd în ultima vreme. Sincer, mă așteptăm la o prestație mai bună, după ceea ce văzusem la precedentele amicaluri, însă speranțele au fost spulberate de jocul apatic al fotbaliștilor tricolori convocați de Contra.

Pentru cei care nu au aflat încă, România face parte din Liga C, al treilea eșalon valoric, grupa a patra, alături de Lituania, Serbia și Muntenegru, cu care ne-am înfruntat în partida de vineri.

Așadar, meciul s-a încheiat printr-o remiză albă, în ciuda posesiei superioare a Naționalei și a șuturilor expediate spre poartă de ai noștri. Statistica arată că doar două șuturi au găsit spațiul porții, atât pentru români cât și pentru muntenegreni, ceea ce este extrem de puțin.

Se știe că nu strălucim în ofensivă, însă ceva scârțâie rău acolo. Dintr-un motiv greu de înțeles pentru mine, Stanciu a jucat mult mai retras decât ar fi fost cazul, Chiricheș nu are meciuri la activ, cu toate acestea a intrat ca titular, ba chiar în calitate de căpitan, extremele au mers prost iar Keșerü nu a convins.

Dacă ce s-a întâmplat în partida cu Muntenegru a fost un experiment, clar unul nereușit, sperăm că în partida contra Serbiei, de luni seară, să arătăm o altă față, una mult mai incisivă și mai hotărâtă. Să se mizeze pe jucători aflați în formă, cu poftă de joc, care să nu se lase intimidați și să își păstreze sângele rece.

Serbia este un adversar incomod, care a făcut un joc foarte ofensiv împotriva Lituaniei. Deși au câștigat cu 1-0, sârbii au avut 11 șuturi pe spațiul porții, 9 spre poartă și o posesie clară.

Cu toate acestea, să îi ținem pumnii echipei noastre naționale și să țintim o victorie importantă în această grupă!

10 thoughts on “România – Muntenegru (07.09.2018)

 1. Ma asteptam si eu la mai mult, Contra ne daduse sperante in jocurile trecute. Cu jocuri sau fara jocuri, Chiriches a fost totusi cel mai bun de pe teren, pana cand s-a accidentat. A avut doua mari ocazii pentru ca a venit ca om in plus si era in zi foarte buna. Sa speram ca nu o sa se simta absenta lui in aparare, Sapunaru nu e fundas central. :/

  Liked by 2 people

  • Asa joaca in ziua de azi fundasii centrali in marile campionate, de aceea ajung sa inscrie mult mai multe goluri pe sezon decat o faceau pe vremuri (doar ca mai trebuie sa si nimeresti poarta). Nu mi s-a parut niciunul stralucit vineri, sa vedem ce se intampla diseara, speram la o revenire in forta.

   Liked by 2 people

 2. Te admir pentru pasiunea ta. Eu mă uit foarte rar la meciuri şi o fac numai când joacă ai noştri şi aud eu că e important meciul. Îmi creşte tensiunea şi mă doare stomacul de la emoţii aşa că evit cât pot. Bine, eu-s genul care la mijlocul meciului sau la un gol mă prind că ai noştri nu-s ăia care credeam eu. 😀

  Liked by 3 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.