Serbia – România (10.09.2018)

Uefa nations league

În articolul anterior, vă spuneam despre dezamăgirile pe care le-am încercat văzând jocul Naționalei cu Muntenegru și speranța că lucrurile vor sta altcumva în meciul cu Serbia. Din fericire, iată că așteptările mele și-au găsit răspunsul, meciul cu Serbia stând sub un cu totul alt semn.

Contra a aliniat la start o formație diferită, făcând niște opțiuni bune din punct de vedere tactic, care și-au arătat eficiența în jocul fotbaliștilor noștri. A ales în primul rând o formulă mai ofensivă, 4-3-3 , pe care eu o consider mult mai potrivită. Stanciu a fost adus pe extremă, unde cred că este, de fapt, locul lui. Denis Drăguș s-a descurcat foarte bine, este în forma și, din ceea ce am văzut eu în meci, dispune de calități: este tehnic și are o bună viziune a jocului. Tucudean este la acest moment o opțiune bună în atac, un atacant înfipt, “rău”, așa cum trebuie, mai pe scurt.

Nici linia de mijloc nu s-a descurcat rău, deși am stat prost la capitolul posesie, au dat repede mingea mai departe, s-a încercat o verticalizare mai bună și mai rapidă. Păcat că la fazele de finalizare încă nu am căpătat suficientă încredere, mai este de lucru la capitolul acesta.

Bălașa s-a descurcat bine în defensivă în acest meci, mi-a plăcut prestația lui, pe partea stângă au fost ceva mai multe incursiuni ale sârbilor, Săpunaru l-a ținut bine pe Milikovic.

Ușor-ușor, se vede că putem porni cu mai multe speranțe către Euro 2020, dacă selecționerul este lăsat în pace, să își gândească și să își lucreze meciurile iar jucătorii capătă încredere, joacă mai mult împreună și devin, treptat, o echipă adevărată.

Scorul final Serbia-România 2-2. Mitrovic a semnat dubla pentru sârbi, pentru noi marcând Stanciu din penalty, Tucudean egalând în minutul 68 din asistul aceluiași Stanciu.

Până la alte meciuri ale naționalei, care vor avea loc în octombrie, nu uitați că săptămâna viitoare încep grupele în cupele europene.

Autumn&Football

10 thoughts on “Serbia – România (10.09.2018)

  1. Aici fetele comenteaza cum comentez eu la articolele cu retete, cu multa bunavointa si apreciere estetica, dar fara mare implicare tehnica. 😀 Nu inteleg cum mi-a scapat articolul asta, imediat dupa meci chiar ma gandeam daca o sa mai scrii unul ca dupa partida cu Muntenegru. 🙂 S-ar putea ca Tucudean sa fie cu adevarat atacantul pe care il tot cauta nationala de la Mutu incoace. Si la un moment dat, poate chiar ne vom permite sa jucam permanent cu doi, daca mai explodeaza Puscas, Petre sau vreun altul de la tineret. Plus Dragus, Man si Coman, despre care nu se prea intelege exact pe ce post joaca. 😀 Ma laud si eu, cu patriotism local, ca Man si Petre, sunt de la UTA, echipa Aradului. Ar fi fain sa ajunga tot in tandem si la nationala mare. 🙂

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.