Chifteluțe de pui la cuptor – Oven baked chicken meatballs

Am tot căutat o metodă de a mă bucura de gustul chiftelutelor de casă, fără să prăjesc, o manieră mai light de a face acest produs. Am încercat aceste chifteluțe la cuptor și au ieșit fabuloase, vi le recomand și vouă dacă nu aveți timp pentru prăjit sau, pur și simplu, nu vă plac prăjelile.

Ingrediente:

  • circa 600g carne tocată de pui (din piept);

  • o ceapă, tăiată mărunt;

  • pâine albă, înmuiată, bine stoarsă și/sau pesmet, după gust;

  • 4-5 căței de usturoi, sau după gust, zdrobiți;

  • verdeață tocată: mărar, pătrunjel;

  • 1-2 ouă;

  • sare, piper, ulei de floarea-soarelui.

Amestecați într-un bol toate ingredientele de mai sus, foarte bine. Puneți în compoziție și vreo 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui. Pe o tavă, așezați hârtie de copt. Încingeți cuptorul la 200C. Puneți puțin ulei într-un bol mic. Formați din compoziție chiftele de mărime medie, ușor turtite sau ce formă doriți să le dați, ungeti-le pe ambele fețe cu ulei și așezați-le in tavă. Dați tava la cuptor și coaceți circa 30 de minute, după care le întoarceți pe partea cealaltă și mai coaceți 15 minute.

Poftă bună! Fiți pe fază, vă pregătesc o surpriză la rubrica Cuisine!

 

 

I’ve been looking for a way to enjoy the taste of homemade meatballs, without frying, a lighter way to make this dish. I’ve tried these oven-baked meatballs and they came out fabulous, I recommend them to you too if you don’t have the time for frying, or simply dislike fried stuff.

Ingredients:

    • about 600g breast chicken minced meat;
    • an onion, thinly cut;
    • white bread, moist, sqeezed and/or breadcrumbs, according to your taste;
    • 4-5 garlic cloves, or after your taste, crushed;
    • thinly cut dill and parsley;
    • 1-2 eggs;
    • salt, pepper, sunflower oil.

Mix all the above ingredients in a bowl, very well. Put in a composition 3-4 tablespoons of sunflower oil. Lay a baking tray with baking paper. Heat the oven to 200C. Put some oil in a small bowl. Form medium sized meatballs, a little flat or what shape you prefer, put some oil on each size and lay them in the tray. Put it in the oven and bake around 30 mintes, then turn them on the other side and bake for another 15 minutes.

Enjoy! Stay close, I’m preparing a surprise on the Cuisine category!

Advertisements

21 thoughts on “Chifteluțe de pui la cuptor – Oven baked chicken meatballs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.