Varză a la Cluj (varianta light) – Cluj style cabbage (light version)

Un preparat foarte gustos și rapid este această varză a la Cluj reinterpretată cumva de mine. Iată ce am folosit și cum:

Ingrediente:

  • un borcan varză murată, gata tăiată;

  • 400g carne tocată de pui;

  • 250g carne tocată de porc;

  • o ceașcă de orez, fiert;

  • o ceapă, tocată;

  • smântână sau iaurt grecesc, după gust;

  • sare, piper, cimbru, paprika afumată.

Într-o tigaie rumeniți carnea și ceapa, gătiți până își schimbă culoarea, asezonați cu sare, piper și condimente și gătiți 30 de minute la foc mic, adăugând puțină apă fierbinte dacă este necesar.

Într-un vas pentru cuptor așezați un strat de varză, apoi un strat de orez, apoi carnea. Puneți câteva linguri de smântână sau iaurt peste carne. Mai așezați un strat de orez și încheiați cu încă un strat de varză. Deasupra puneți smântână sau iaurt. Dați la cuptor, la 200C, 35-40 de minute. Poftă bună!

Varza a la cluj light (2)

This is a very tasty and fast dish – cabbage Cluj style, in my own interpretation. This is what I used for it and how I made it:

Ingredients:

    • a jar sauerkraut, finely cut;
    • 400g chicken breast, minced;
    • 250g pork, minced;
    • a half cup of rice, cooked;
    • a diced onion;
    • cream or Greek style yogurt, as you prefer;
    • salt, pepper, thyme, smoked paprika.

Cook the minced meat and the onion in a pan, until it starts changing color, season with salt, pepper and the rest of the spices, cook for 30 minutes at low heat, adding some hot water if necessary.

In an ovenproof dish set a cabbage layer, then a rice layer, then the meat composition. Add some cream or yogurt over the meat. Set another layer of rice and finish with a layer of cabbage.Top with cream/yogurt. Bake in the oven, 200C, for 35-40 minutes. Enjoy!

23 thoughts on “Varză a la Cluj (varianta light) – Cluj style cabbage (light version)

  1. Tatal meu ne gatea asa ceva cand eram copii, numai ca el folosea paste fainoase (taitei) in loc de orez. Chiar zilele trecute i-am spus surorii mele ca ar trebui sa incercam si noi, dar cum ea e carnivora convinsa, a strambat din nas si mi-a spus ca pastele nu au ce cauta in mancare. 😀

    Liked by 2 people

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.