Un preparat foarte gustos și rapid este această varză a la Cluj reinterpretată cumva de mine. Iată ce am folosit și cum:
Ingrediente:
-
un borcan varză murată, gata tăiată;
-
400g carne tocată de pui;
-
250g carne tocată de porc;
-
o ceașcă de orez, fiert;
-
o ceapă, tocată;
-
smântână sau iaurt grecesc, după gust;
-
sare, piper, cimbru, paprika afumată.
Într-o tigaie rumeniți carnea și ceapa, gătiți până își schimbă culoarea, asezonați cu sare, piper și condimente și gătiți 30 de minute la foc mic, adăugând puțină apă fierbinte dacă este necesar.
Într-un vas pentru cuptor așezați un strat de varză, apoi un strat de orez, apoi carnea. Puneți câteva linguri de smântână sau iaurt peste carne. Mai așezați un strat de orez și încheiați cu încă un strat de varză. Deasupra puneți smântână sau iaurt. Dați la cuptor, la 200C, 35-40 de minute. Poftă bună!
This is a very tasty and fast dish – cabbage Cluj style, in my own interpretation. This is what I used for it and how I made it:
Ingredients:
-
- a jar sauerkraut, finely cut;
- 400g chicken breast, minced;
- 250g pork, minced;
- a half cup of rice, cooked;
- a diced onion;
- cream or Greek style yogurt, as you prefer;
- salt, pepper, thyme, smoked paprika.
Cook the minced meat and the onion in a pan, until it starts changing color, season with salt, pepper and the rest of the spices, cook for 30 minutes at low heat, adding some hot water if necessary.
In an ovenproof dish set a cabbage layer, then a rice layer, then the meat composition. Add some cream or yogurt over the meat. Set another layer of rice and finish with a layer of cabbage.Top with cream/yogurt. Bake in the oven, 200C, for 35-40 minutes. Enjoy!
Tatal meu ne gatea asa ceva cand eram copii, numai ca el folosea paste fainoase (taitei) in loc de orez. Chiar zilele trecute i-am spus surorii mele ca ar trebui sa incercam si noi, dar cum ea e carnivora convinsa, a strambat din nas si mi-a spus ca pastele nu au ce cauta in mancare. 😀
LikeLiked by 2 people
Interesanta si varianta cu paste! Preparatul are destula carne, nu? 🙂
LikeLiked by 2 people
Are, are, dar pentru ea amestecul asta e blasfemie. :)))
LikeLiked by 2 people
Hi, hi!
LikeLiked by 1 person
Hmm, pare delicioasa. Imi aduce aminte de varza preparata de parintii mei, cand eram copila mica.
LikeLiked by 2 people
E foarte buna si usor de facut. ❤
LikeLiked by 2 people
Cred ❤
LikeLiked by 2 people
N-am făcut niciodată aşa că ăsta e semn că ar trebui 🙂
LikeLiked by 2 people
Te invit sa incerci! ❤
LikeLiked by 2 people
Rușine mie, că am stat aproape 6 ani în Cluj și nu am gustat niciodată arhicunoscuta varză. Să știi că tot salvez rețeta și pe sâmbătă trag o porție! :))
LikeLiked by 2 people
Eu sunt dobrogeanca, insa imi place sa gatesc din toate regiunile tarii plus bucatarie internationala. Doar ca de multe ori nu respect suta la suta retetele ci le adaptez la preferintele mele. Sa imi spui daca ti-a placut!
LikeLiked by 1 person
Am pus rețeta în aplicare ieri și a ieșit delicios!! Mulțumesc mult pentru ea!! 🙂
LikeLike
Nu as fi crezut ca esti dobrogeanca, dar ma bucur ca suntem din toate regiunile tarii. Uite faci varza “a la Cluj” ma bucur. ❤
LikeLiked by 2 people
De unde credeai ca sunt, de curiozitate? 🙂 Avem mancare buna in toate regiunile tarii, asta e clar!
LikeLiked by 1 person
Mai mult ardeleanca, dupa deschiderea pe care o ai si simplitate in atitudine si nu in ultimul rand inteligenta. ❤
LikeLiked by 2 people
Multumesc! Si dobrogenii sunt oameni foarte deschisi si dezghetati. 🙂
LikeLiked by 2 people
Se vede!!!
LikeLiked by 2 people
Fata, de câte ori intru aici ies salutând! Pai e corect??? Nu mă mai joc…
offf, iar mă bagi la cratiță! 😂😂
Oricum, pare foarte simpla rețeta!
LikeLiked by 2 people
Stii ca eu vin doar cu propuneri simple si rapide! Te pup, Geo!!! 😂
LikeLiked by 1 person
Salivând am vrut sa zic… 😂😂😂
LikeLiked by 2 people
Mi-am dat seama…
LikeLiked by 1 person
Oricat de popular-taraneasca e o chestie, daca pui langa ea expresia a la Cluj, ii da clasa! 😀
LikeLiked by 2 people
Asa-i? 😀
LikeLiked by 2 people