Asaltul bucătăriei…cu Geo: plăcintă de dovleac – Storming the Kitchen…with Geo: Pumpkin Pie

Vă salut pe toți cei care iubiți, printre alte lucruri frumoase, mâncarea bună. Știți că eu am încercat mereu să aduc în atenția voastră rețete ușoare, rapide pentru că putem să mâncăm bine, să gătim preparate gustoase chiar dacă suntem ocupați. Măcar din când în când, aduce un strop de farmec să petrecem ceva timp în bucătărie (nu foarte mult) și să facem ceva bun. Mi-a venit ideea de a trage cu ochiul și prin bucătăria altora și așa s-a născut această serie de articole care debutează azi – “Asaltul bucătăriei…”. Deschide această serie Geo, de la         Just Reading My Books, pe care o cunoașteți pentru dragostea ei pentru cărți și poeziile pline de sensibilitate. Nu îi plac numai cărțile bune, ci tot ce este bun, drept dovadă va împărtăși cu noi această rețetă îmbietoare de Plăcintă cu dovleac. Iată ce are Geo de spus:

Prietena mea, Ana și-a propus să mă facă chef bucătar zilele astea. Și mi-a dat o temă strictă: ceva ușor și rapid. Păi, Ana, mai ușor de atât nu știu ce poate fi!

Un pachet de foi pentru prăjituri de la Linco, 500-600 gr de dovleac ras, 60 gr zahăr de amestecat cu dovleacul, un strop de ulei pe foaia de prăjitură și esență de rom sau vanilie. Întinzi foaia, o stropești cu ulei, așezi dovleacul ras ( poate fi folosit și un amestec de dovleac cu măr), presari deasupra un praf de scorțișoară și 2 picături de esență. Între timp încingi cuptorul la 240 grade, ungi tava cu ulei și o tapetezi cu făină. Rulezi plăcinta și o așezi pe tavă. O bagi la cuptor timp de 20 – 25 minute și apoi o verifici până se coace.

După cum vedeți, nu e greu deloc! Geo, îți mulțumesc mult pentru rețetă, mai ales că deserturile sunt cam puține aici la mine (nu prea mă pricep la ele, shhhh!).

Găsiți pe Just Reading my Books recomandări de cărți bune, impresii de călătorie, versuri pline de sentiment si multe alte articole interesante.

Poftă bună, prieteni! Data viitoare vom trage cu ochiul în altă bucătărie.

This slideshow requires JavaScript.

I salute everybody who loves, between other beautiful things, nice food. You know I’ve always tried to bring to your attention easy, fast to prepare recipes because we can eat well, cook tasty dishes even if we are busy. At least once in a while, it brings a special flavour to spend a little while in the kitchen (not too much) and cook something nice. An idea occurred to me, to peep in other people’s kitchen and this way this new series of articles was born, the one that starts today – “Storming the kitchen…”. To open this series is Geo, from Just Reading My Books, who is known for her love for good reading and the sensible poetry. Not only does she love good books, but also all that’s fine and as a token of that, she will share with us this delicious Pumpkin Pie recipe. Look what she’s got to say:

My friend, Ana, set her mind to make me a chef these days. And she gave me a well defined theme: something easy and fast. Well, Ana, easier than this one, I don’t know what can possibly be!

A pack of pie sheets (Linco), 500-600g grated pumpkin, 60g sugar to mix with the pumpkin, a little oil to drizzle each sheet of pastry and some rum or vanilla essence. Lay one sheet of pastry, drizzle with oil, set on top the grated pumpkin (you can use a pumpkin/apple mix, too), sprinkle with some cinnamon powder and two drops of the essence. Meanwhile heat the oven to 240C, grease the tray and dust with flour. Roll the pie, place it into the tray and bake it for 20-25 minutes. Check it out until it’s done.

As you can see, it’s not at all hard to do! Geo, thank you for the recipe, more so as I have few desserts here (I’m not too good at those, shhh).

On Just Reading My Books you can find reviews of good books, travel impressions, poems full of feeling and lots of other interesting articles.

Enjoy, my friends! Next time, we’ll have a look into another kitchen.

Advertisements

15 thoughts on “Asaltul bucătăriei…cu Geo: plăcintă de dovleac – Storming the Kitchen…with Geo: Pumpkin Pie

  1. Bravo, fetelor! Felicitari pentru noua rubrica foarte interesanta, Ana! Si multumesc pentru delicioasa reteta, Geo! E de sezon, e vremea dovleacului, imi place gatit in orice fel!

    Liked by 2 people

  2. Am citit rețeta de două ori azi, prima dată pe diagonală în timpul unei ședințe luuuuungi și plictisitoaaaaare, iar stomăcelul meu nehrănit s-a cam revoltat așa că a trebuit să dau iama la magazin. A doua acum, nu îmi mai e foame, dar mi s-a făcut o poftă….

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.