Sărituri cu schiurile, noul sezon

skijumping - eurosportsursa: Eurosport

În acest weekend debutează noul sezon de sărituri cu schiurile, unde cei mai iubiți sportivi ai acestei discipline se vor întrece din nou, spre deliciul celor care iubesc acest sport, printre care mă număr și eu.

Prima etapă va avea loc la Wisla, în Polonia.

Deocamdată, se știe că Peter Prevc este încă accidentat și deci nu va fi prezent în cadrul acestei etape. Nici Severin Freund nu va lua startul în acest weekend, ci etapa viitoare, la Ruka, în Finlanda. Vestea bună pentru fanii săritorului german este că el revine în competiție după o pauză semnificativă luată sezonul trecut.

Daniel Andre Tande este unul dintre săritorii cu foarte mare potențial iar în acest an este hotărât să ne arate mai mult, după ce anul trecut a alternat etape foarte bune cu cele modeste. Compatriotul său norvegian Robert Johansson este la rândul lui decis să arate lumii întregi ce poate, la fel și Johann Andre Forfang.

Printre posibilii favoriți se numără și germanii Richard Freitag, care a terminat al doilea sezonul trecut, dar și Andreas Wellinger, foarte aproape de podium. Austriacul Stefan Kraft și japonezul Ryoyu Kobayashi sunt foarte ambițioși și țintesc sus.

Eu aștept să îl văd din nou sărind pe marele campion Kamil Stoch, care a demonstrat de-a lungul anilor talent uriaș și constanță, încununate anul trecut prin câștigarea Cupei Mondiale, a Turneului celor patru trambuline și a medaliilor la Olimpiadă.

20170106_VST_Bischofshofen_5186

Tot din Polonia vine și Dawid Kubacki, un alt săritor care a arătat o formă bună sezonul trecut.

Finlandezul Janne Ahonen a anunțat că se retrage, la 41 de ani. Noriaki Kasai nu da semne de retragere, va fi interesant de urmărit cum va concura la vârsta de 46 de ani.

Lista sportivilor remarcabili care activează în acest sport este lungă. Dacă aveți vreun favorit printre cei menționați mai sus sau dintre cei pe care nu i-am amintit, ca să evit înșirarea de liste, vă rog să comentați cu încredere mai jos.

Să sperăm într-un sezon frumos, fără accidentări serioase și cu noi recorduri doborâte. Nu uitați, etapa începe vineri, cu calificările, proba pe echipe fiind sâmbătă iar duminică se va decide primul câștigător de etapă.

7 thoughts on “Sărituri cu schiurile, noul sezon

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.