Asaltul bucătăriei cu… Dede: brioșe cu ciocolată – Storming the Kitchen with… Dede: Chocolate Cupcakes

Cel mai delicios asalt continuă! După cum ați avut ocazia să vedeți, bloggerii au propuneri minunate pentru noi, ca să ne bucurăm cât mai mult de viață cu preparate gustoase și ușor de gătit. Astăzi a dat curs provocării – invitație (fiindcă este puțin din fiecare) Dede, al cărei blog Praf de stele a împlinit de curând 4 ani, ocazie cu care îi urez și eu un sincer și călduros “La mulți ani!” Un blog unde găsiți recenzii scrise cu onestitate dezarmantă și un stil propriu, iscusit. Nu numai că Dede se pricepe la multe lucruri, dar în plus, deși pretinde că nu petrece mult timp în bucătărie, ea ne propune nici mai mult nici mai puțin de un desert! Vă las in compania ei:

Mulțumesc tare mult Anei pentru că s-a gândit să mă introducă și pe mine în noua sa rubrică care îți lasă gură apă la propriu! În general, eu nu prea cochetez cu bucătăria și gătesc de nevoie. Așa că, pentru azi, am decis să vă arăt o rețetă de brioșe “furată” de la Jamilla. Este pentru a doua oară când fac brioșe și, deși la gust sunt chiar bune, nu au crescut așa cum mi-am dorit. Sper să învăț să le fac mai bine pe viitor.

Brioșe cu ciocolată

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 350 g iaurt
  • 200 g zahăr
  • 150 g unt rece
  • 80 g cacao
  • 4 ouă
  • 1 esență de vanilie
  • 1 praf sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță rasă de bicarbonat de sodium

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele uscate (făina, zahărul, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea) într-un mixer până se vor combina. Apoi se adaugă untul tăiat bucățele. După ce acesta s-a încorporat în amestec, se adaugă iaurtul, ouăle și esență de vanilie și se mixează până ce se obține o compoziție omogenă. Într-o tavă pentru brioșe, punem forme din hârtie pe care le umplem cu amestecul nostru. Vom da apoi brioșele la cuptor (preîncălzit la 180 grade) pentru 15-20 de minute.

Pentru decor, am ales să topesc ciocolată puțină albă și neagră. Din ingredientele de mai sus, ies circa 16 brioșe.

Poftă bună vă doresc!

O minunăție! Eu nu prea îndrăznesc să prepar desert, însă această rețetă este suficient de simplă și pentru cofetari începători, ca mine. În plus, arată fantastic! Dragă Dede, nu avem ce face, trebuie să încercăm aceste brioșe senzaționale. Îți mulțumesc pentru că ai acceptat să ne împărtășești o rețetă atât de faină! Voi, prieteni, țineți aproape, Asaltul bucătăriei merge mai departe!

This slideshow requires JavaScript.

The most delicious storming goes on and on! As you could see, bloggers have wonderful proposals for us to enjoy life by means of tasty, easy to do dishes. Today answered this invitation- challenge (because it’s a bit of both) Dede, who’s blog Praf de stele (Stardust) recently celebrated 4 years, on which occasion I congratulate her warmly and I wish her many more years of successful blogging activity. This is a blog where you can find reviews written with charming honesty and a specific, skillful style. Not only is Dede good in so many things, but even if she claims not to spend too much time in the kitchen, she proposes nothing less than a dessert! I leave you in her company:

Thanks a lot, Ana, for the thought of introducing me in this series of articles, which makes one’s mouth water, really! On a regular basis, I’m not a kitchen person and I only cook out of need. This being said, for today I decided to show you a cupcakes recipe “stolen” from Jamilla. This is the second time I’m cooking them and, although they taste really nice, they didn’t rise as much as I wanted them to. I hope to perfect them in the future.

Chocolate Cupcakes:

Ingredients:

  • 200 g flour;
  • 350 g yoghurt;
  • 200 g sugar;
  • 150 g cold butter;
  • 80 g cocoa;
  • 4 eggs;
  • vanilla essence;
  • a drop of salt;
  • 1 teaspoon baking powder;
  • 1 teaspoon baking soda.

Instructions:

Mix all the dry ingredients in a bowl (flour, sugar, cocoa, baking powder, baking soda and salt) until combined. Then add the butter cut into small pieces. After this was incorporated into the mixture add yoghurt, eggs and vanilla and mix it all thoroughly. In a cupcake tray put special cupcake paper and fill them with our mixture. Preheat the oven at 180C and bake for 15 to 20 minutes.

For the topping I chose to melt some black and white chocolate. From the ingredients listed above you get around 16 cupcakes.

Enjoy!

Wonderful! I rarely dare to make desserts, but this recipe looks easy enough even for beginners like me. More so, they look fantastic! Dear Dede, there is nothing left to do than try these sensational cupcakes. Thanks for sharing this fine recipe with us! You, my friends, keep close – Storming the Kitchen keeps on rolling.

Advertisements

21 thoughts on “Asaltul bucătăriei cu… Dede: brioșe cu ciocolată – Storming the Kitchen with… Dede: Chocolate Cupcakes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.