Asaltul bucătăriei cu… Oana: tocăniță de vițel – Storming the Kitchen with… Oana: Veal Stew

Bine v-am găsit din nou la Asaltul bucătăriei, locul unde ne strângem în căutare de noi și noi rețete delicioase. Până acum, bloggeri îndrăgiți ne-au propus diferite preparate gustoase, dulci sau sărate. Continuăm călătoria culinară și ajungem azi în bucătăria Oanei Nica, pe al cărei blog, Crâmpeie de suflet, putem găsi recenzii ale unor cărți aparținând mai multor genuri literare, jurnal de călătorii, cugetări, interviuri. Oana este un om sensibil, pozitiv, care iubește animalele, mărturie stând și noua rubrică „Jurnal de cățel”, în care povestește aventurile îndrăgitului său animal de companie. Am rugat-o pe Oana să ne dezvăluie o rețetă simplă și gustoasă si iată urmarea, în rândurile de mai jos:

Mulțumesc, Ana, pentru că m-ai inclus în acest proiect minunat, pe care îl urmăresc cu mare drag! Nu sunt foarte sigură că eu merit un loc aici, pentru că am avantajul de a locui cu mama, fapt care îmi permite să nu gătesc foarte des… Așadar, sunt încă la nivelul de amator și gătesc doar atunci când este absolut necesar și nu există o altă variantă viabilă, iar atunci când o fac, caut rețete simple, la care să nu fie nevoie să consum foarte mult timp. Am venit astăzi cu o tocăniță de vițel pe care am învățat-o de la bucătarul șef, mama mea.

Pentru aceasta, e nevoie de următoarele:

– 500 de grame de carne de vițel;

– 2 cepe mai mari;

– 5 căței de usturoi;

– 2/3 ardei grași roșii sau verzi, după preferință;

– 1 roșie mai mare;

– foi de dafin, sare, piper și boia de ardei iute, după gust;

– puțin ulei;

– pătrunjel verde pentru ornat.

Mod de preparare:

Se curăță ceapa și se taie mărunt, după care se adaugă în uleiul încins în prealabil. După ce se înmoaie puțin ceapa, se adaugă usturoiul strivit sau tocat mărunt și se prăjește totul timp de un minut.

Peste acestea, se adaugă ardeiul tăiat mărunt.

Lăsăm totul să se călească puțin, după care adăugăm roșia decojită și tăiată cubulețe mărunte. După ce și aceasta se călește puțin, se adaugă carnea de vițel, tăiată cubulețe mici. Amestecăm și o lăsăm peste legume, la prăjit, aproximativ 5 minute.

Se adaugă boia de ardei iute (eu pun mai multă, îmi place ca totul să fie cât mai condimentat), sarea și piperul după gust. Se pun două pahare de apă și se lasă totul la fiert, cu un capac deasupra.

Din când în când, se amestecă. Eu las totul să fiarbă la foc mic, pentru că îmi place un sos mai gros și mi se pare mult mai delicios la final.

Se servește totul cu mămăligă caldă aproape, cât mai multe murături asortate, iar tocănița se ornează cu pătrunjel verde.

Vă doresc poftă bună!

Sincer, această tocăniță arată grozav, voi ce ziceți? În plus, este foarte bună în acest sezon rece, când o mâncare fierbinte, consistentă, cu sos ne ridică moralul și ne dă o stare de confort. Îi mulțumesc din nou Oanei de la Crâmpeie de suflet pentru minunata rețetă și pentru că a acceptat să ia parte la acest proiect culinar. Vă aștept în continuare pe toți să luăm cu asalt cât mai multe bucătării și vă doresc o săptămână cu multe momente plăcute!

Tocanita de vitel

Welcome back to Storming the Kitchen, where we gather in order to find more and more delicious recipes. So far, popular bloggers offered us various tasty dishes, sweet or savory. We continue our culinary travel and we stop today in Oana Nica‘s kitchen. On her blog, Crâmpeie de suflet, we can find reviews for many books from different literary genres, travel journal, musings, interviews. Oana is a sensible, pozitive oriented person, who loves animals, as a proof of that being the new section on the blog „A Little Dog’s Diary” where she is sharing the adventures of her beloved pet. I asked Oana to share with us a simple, tasty recipe and here is the result:

Thank you, Ana, for including me in this wonderful project, which I gladly follow! I’m not sure this is a place for me, because I have the advantage of living with my mom, which allows me to cook only now and then… This being said, I’m still at the beginner level and I only cook when I really have to and there’s no other way around it, and when I do it, I always look for simple , less time consuming recipes. Today I bring a veal stew, which I learnt to cook from the chef – my mother.

To cook this, you will need:

  • 500 g veal meat;
  • 2 large onions;
  • 5 garlic cloves;
  • 2/3 red or green peppers;
  • a large tomato;
  • bay leaf, salt, pepper and hot paprika, according to your taste;
  • a drop of vegetal oil;
  • some fresh parsley, cut, for decorating the plate.

Instructions:

Peel the onion and dice it thinly, then add it in the heated oil. After the onion softens, add the crushed garlic and cook for a minute.

Add the small diced peppers.

Let it cook for a little while, then add the finely cubed tomato. After this is also done a bit, add the cubed veal meat and let it fry for 5 minutes.

Add the hot paprika (I use more, as I like everything spicy), salt and pepper to taste. Put two glasses of water and let it simmer, lid on.

Stir from time to time. I let it simmer at low heat because I like the sauce to be thicker and I find it more delicious at the end.

Serve it all with warm polenta at the side, a lot of assorted pickles and decorate the stew with green parsley.

I wish you to enjoy it!

Honestly, this stew looks great, what say you? More so, it is very good in the cold season, when a hot, hearty, juicy food raises spirits and gives us a feeling of comfort. I thank you again, Oana from Crâmpeie de suflet, for the wonderful recipe and for accepting to be a part of this project. I wait for you all to keep on storming the kitchens and I wish everybody a week full of pleasant moments!

17 thoughts on “Asaltul bucătăriei cu… Oana: tocăniță de vițel – Storming the Kitchen with… Oana: Veal Stew

  1. Super, iar îmi faci pofta!
    Azi am fost pe aproape. Am avut tocăniță cu piept de pui… cam aceeași rețeta, dacă înlocuim carnea, scoatem boiaua de ardei iute si punem mai multă ceapa!

    Liked by 3 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.