Rulou de pui cu prune uscate – Dried Plums Chicken Rolls

Mi-am dat seama că a trecut ceva timp de când nu am mai postat o rețetă preparată de mine, așa că astăzi vin cu o propunere care sper să vă inspire. Știți că eu merg pe principiul: simplu, gustos, ușor de făcut. Această rețetă întrunește toate aceste atribute, se prepară foarte ușor, este gustoasă și arată bine. Nu uitați, săptămâna viitoare revine Asaltul bucătăriei!

Ingrediente:

  • 600 g piept dezosat de pui;

  • bacon fâșii;

  • circa 20 de prune uscate, fără sâmburi;

  • sare, piper;

  • opțional puțin vin roșu.

Puneți prunele să se hidrateze într-un bol cu apă călduță sau în vin roșu, după preferință.

Portionati pieptul de pui pe lungime, astfel încât să obțineți șase porții a circa 100 g. Acoperiți fiecare porție cu folie și bateți carnea până se subțiază la 0,5-1 cm (cu cât e mai subțire, cu atât mai bine). Presărați sare și piper pe fiecare porție de piept, puneți pe lățimea portiei trei sau patru prune și rulați. Înveliți ruloul astfel obținut în fâșiile de bacon și așezați-le într-o tavă potrivită pentru cuptor. Dați încă un praf de sare și piper peste ele și introduceți în cuptorul preîncălzit la 200C pentru 30-35 de minute.

Poftă bună!

This slideshow requires JavaScript.

I realized it’s been a while since I last posted a recipe made by myself, so today I come with a proposal that I hope you’ll find inspiring. You know my motto: simple, tasy, easy to do. This recipe has it all, it’s easy to cook, tasty and good looking. Don’t forget, next week Storming the Kitchen wil be back!

Ingredients:

  • 600 g boneless chicken breast;
  • straps of bacon;
  • around 20 dried plums, pits removed;
  • salt, pepper;
  • optional, a small glass of red wine.

Let the dry plums hydrate in a bowl with warm water or red wine, as you prefer. Portion the chicken breast on length, so you obtain six portions around 100 g each. Cover each portion with foil and beat the meat until 0,5-1 cm thin (the thineer, the better). Season each portion with salt and pepper and put on the wide side three or four dry plums. Roll. Cover each roll in bacon and arrange them in an ovenproof tray. Sprinkle with a drop of salt and pepper and set to bake in the preheated oven, at 200C, for 30-35 minutes.

Enjoy!

13 thoughts on “Rulou de pui cu prune uscate – Dried Plums Chicken Rolls

    • Pai tocmai, reteta e foarte rapida si usoara asa ca nu trebuie sa petrec mult timp in bucatarie! Mi-ar placea, dar nu prea am timp, sunt prea multe de facut. ❤ Ma bucur ca iti place.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.