Asaltul bucătăriei cu… Adriana: salată de surimi – Storming the Kitchen with… Adriana: Surimi Salad

Bine ați revenit la Asaltul bucătăriei! Tot căutând pe unde să mă mai opresc în căutare de rețete care să ne inspire, simple și gustoase, am ajuns la Adriana Ivan, bloggeriță apreciată și mamă dedicată. N-am îndrăznit să o contactez mai curând, fiind atât de ocupată, dar îi mulțumesc că și-a făcut timp pentru micul meu proiect culinar. Cât despre blogul său, Prefață de carte, așa cum vă dați seama din denumire își propune să ne ajute să ne creăm o primă impresie despre lecturile Adrianei, să “gustăm”, ca să zic așa, din ele, totul alături de interviuri și noutăți. Astăzi însă, Adriana ne propune să gustăm la propriu un preparat îmbietor. Puteți citi mai departe despre ce este vorba:

Mulțumesc mult, Ana, pentru invitație! Gătitul nu este cea mai mare plăcere a mea, dar am momente și când gătesc cu drag, nu doar pentru că este necesar. De când a venit bebe, petrec tot mai puțin timp în bucătărie și de aceea fac tot felul de mâncăruri simple și cât mai rapide.
Astăzi vă voi prezenta o salată pe care am pregătit-o zilele acestea și care este printre preferatele mele. Am gustat salata de surimi pentru prima dată în urmă cu câțiva ani, în perioada sărbătorilor, când am mers în vizită la niște prieteni noi. Am fost atât de încântată de gust, încât am și preparat-o în zilele următoare… Mai exact, imediat ce s-au deschis magazinele și am putut cumpăra surimi.
Pe parcursul anilor am încercat mai multe rețete, dar aceasta mi-a plăcut cel mai mult. Este simplă, rapidă și ușor de preparat.

Salată de surimi:
* 14 batoane de surimi
* O cutie de porumb
* 4 cartofi potriviți
* 2 linguri de maioneză
* sare și piper

După ce au fiert cartofii, i-am lăsat să se răcească. Între timp am făcut maioneza dintr-un gălbenuș fiert, unul crud și ulei. Apoi am tocat cartofii și batoanele de surimi. Am adăugat porumbul, maioneza, sarea și piperul, am amestecat bine, iar apoi ne-am așezat la masă. Mie îmi place foarte mult să pun lângă și ardei iuți, iar soțul meu adaugă chili. La urma urmei totul ține de gust.

Așa este, Adriana, totul ține de gust și sunt convinsă că acest preparat are un gust minunat. Îmi plac mult surimi și mi-ai dat o idee foarte bună cu această rețetă. Vă invit să vizitați blogul Prefață de carte, sigur veți găsi și o lectură pe placul vostru si nu uitați că Asaltul bucătăriei continuă! Vă aștept în continuare să ne delectam împreună cu aceste minunate rețete!

This slideshow requires JavaScript.

Welcome back to Storming the Kitchen! While looking for places to stop in my search for easy, tasty, inspiring recipes I came across Adriana Ivan, apreciated blogger and dedicated mother. I haven’t dared contact her sooner, with her being so busy, and I’d like to thank her for spending some of her time for my little culinary project. About her blog, Prefață de carte ( Book Foreword), as you may realize from the title, it is a real help in allowing us to make a first impression about Adriana’s readings, to “have a taste” of them, all seasoned with interviews and news. Today, Adriana is inviting us to actually taste a great dish. You can read further what this is about:

Thanks a lot, Ana, vor inviting me! Cooking is not on my favorite things list, but I have moments when I cook for pleasure, not only because it’s necessary. Since the baby came, I’ve been spending less and less time in the kitchen and that’s the reason why I’m cooking easier, fast to do dishes.

Today I’m bringing to you a salad that I’ve cooked lately and it’s one of my favorites. I’ve tasted it for the first time a couple of years ago, while visiting some new friends. I was so excited with the taste, that I proceeded to cook it the following days… specifically, after the shops opened and I could buy surimi.

During the years, I’ve tried more recipes, but tjis one stayed close to my heart. It’s simple, fast and easy to do:

Surimi Salad:

*14 surimi sticks;

*a can sweet corn;

*4 medium potatoes;

*2 tablespoons mayonnaise;

*salt and pepper.

Boil potatoes and let them cool. Meanwhile I made the mayonnaise from a hard yolk, a raw one and oil. I diced the potatoes and the surimi. I added the corn, mayo, salt and pepper, mixed well and set to the table. I like it a lot with hot peppers and my husband adds chilli. It’s a question of taste, after all.

It’s true, Adriana, it’s all a question of taste and I’m sure this food tastes amazing. I really like surimi and you gave me a great idea with this recipe. I invite you, friends, to visit Prefață de carte, surely you’ll find a good reading to come along with it and remember, Storming the kitchen keeps on rolling! I wait for you to keep enjoying together these wonderful recipes!

Advertisements

19 thoughts on “Asaltul bucătăriei cu… Adriana: salată de surimi – Storming the Kitchen with… Adriana: Surimi Salad

    • Surimi este un soi de imitatie de carne de crab. Se zice ca nu este chiar cel mai sanatos produs, dar sincer din cand in cand mie mi se face pofta, cum se intampla si acum. Mie imi plac mult salatele, de orice fel. ❤

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.