Asaltul bucătăriei cu… Cătălina: pandișpan cu piersici – Storming the Kitchen with… Catalina: Peach Spongecake

Din bucătărie în bucătărie, am ajuns cu Asaltul la ediția cu numărul 10. Mâncarea bună și simplă este clar pe placul multora, la fel și întâlnirea cu bloggeri într-o altă ipostază decât cea de zi cu zi. Astăzi a acceptat să ne îndulcească ziua de luni nimeni alta decât Cătălina Coman, care pe blogul său Porția de citit ne aduce nu numai recenzii de carte, dar și o sumedenie de articole de interes general foarte apreciate, inclusiv rețete apetisante. În curând, Cătălina va lansa un nou proiect, un alt blog pe teme generale, axat pe lifestyle, beauty și fashion, intitulat Lifestyle by Cata. Îi urez mult succes! Și acum, haideți să vedem ce ne-a pregătit pentru azi:

Bun găsit, tuturor! Ana m-a provocat să vin cu o rețetă pentru rubrica ei, Asaltul bucătăriei și am acceptat cu mare drag, fiind pasionată de gătit.

Știți deja că vă fac poftă mereu cu pozele mele, așa că am hotărât să nu mă dezmint. Vin cu cea mai rapidă rețetă de pandișpan, în care puteți pune ce fructe doriți. De data asta, eu am făcut-o cu piersici.

Ce vă trebuie?

  • 5-6 piersici
  • 8 ouă
  • o cană de zahăr
  • o cană de făină
  • un praf de copt
  • 1 plic de zahăr vanilat sau esență de vanilie
  • puțină sare
  • puțin ulei, pentru uns tava

Vă spuneam că se prepară extrem de simplu. Spălați bine piersicile, le tăiați feliuțe și le puneți în tava unsă cu ulei și acoperită cu hârtie de copt.

Bateți albușurile cu zahărul până obțineți o spumă, apoi adăugați gălbenușurile frecate cu puțină sare. Turnați în ploaie făina, amestecată cu praful de copt și e gata compoziția. O turnați peste piersici și o dați la cuptor la foc mediu, până se rumenește deasupra (cam 20-25 de minute). Ca să vedeți dacă e coaptă, faceți testul cu scobitoarea.

Puteți să o serviți cu zahăr pudră pe deasupra, cu frișcă sau cu înghețată. Poftă bună!

Cătălina nu se dezminte și ne tentează cu acest desert apetisant, ușor de făcut. Dacă vizitați Porția de citit puteți asezona acest dulce cu o lectură plăcută și nu uitați de lansarea Lifestyle by Cata. În ceea ce mă privește, vă invit să urmăriți în continuare Asaltul bucătăriei, vă așteaptă multe surprize plăcute!

This slideshow requires JavaScript.

From one kitchen to another, Storming the Kitchen reached the 10th edition. Fine, simple food is enjoyed by many, as well as meeting bloggers in a different posture than the day to day usual stuff. Today has agreed to sweeten our Monday no other than Catalina Coman, who, on her blog Porția de citit (The Reading Portion) brings to us not only book reviews, but also plenty of general themed articles really appreciated, including tasty recipes.

So, Catalina is launching a new project, another general theme blog, focused on lifestyle, beauty and fashion, named Lifestyle by Cata. I wish her good luck! And now, let’s see what she has got for us today:

Hello, everyone! Ana has challenged me to come with a recipe for Storming the Kitchen and I gladly accepted, being a kitchen passionate.

You know I always make you craving for food with my related photos, so I decided to stay true to that. I bring you the fastest spongecake recipe, where you can use fruits of your choice. This time, I used peaches.

What you need:

  • 5-6 peaches;
  • 8 eggs;
  • one cup sugar;
  • one cup flour;
  • one pack baking powder;
  • one pack vanilla sugar or some vanilla essence;
  • a pinch of salt;
  • some oil, for the tray.

As I said before, it’s very easy to prepare. Wash the peaches well, slice them and place them in the oiled, baking paper covered tray.

Whisk well egg whites with sugar until a foam results, then add the egg yellows mixed with a pinch of salt.

Mix the flour with the baking powder and add it to the composition. Pour it over the peaches and bake on medium heat until golden (20-25 minutes). To see if it’s done, test it with a toothpick.

You can serve with icing sugar on top, with whipped cream or ice cream. Enjoy!

Catalina is staying true to herself, tempting us with this fine, easy to do dessert. If you visit Porția de citit you can put beside this sweet a good reading and don’t forget about the launch of Lifestyle by Cata. From my part, I invite you to continue to follow Storming the Kitchen and keep close, pleasant surprises are on the way!

Advertisements

20 thoughts on “Asaltul bucătăriei cu… Cătălina: pandișpan cu piersici – Storming the Kitchen with… Catalina: Peach Spongecake

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.