O rețetă foarte simplă și de sezon, puteți găti această plăcintă în doi timpi și trei mișcări. Se poate servi cu un vin alb, demisec.
Ingrediente:
-
3-4 fire de praz, spălat, tăiat;
-
o ceapă albă, spălată, cubulețe;
-
300 g brânză măturată de oaie
-
250 g iaurt sau smântână;
-
2 ouă;
-
o lingură amidon;
-
oregano;
-
aluat de foietaj;
-
puțin ulei de măsline;
-
sare, piper.
Se încinge ulei într-o tigaie adâncă, se călește prazul cu ceapă până când se înmoaie, cu un praf de sare. Spre final se înglobează amidonul, se amestecă bine, se mai lasă câteva minute și se oprește focul. Se adaugă brânză sfărâmată, iaurtul sau smântână, ouăle bătute, oregano, piper.
Se întinde foitajul în două foi. Se montează într-un vas yena prima foaie. Se umple cu amestecul din tigaie, se acoperă cu a doua foaie. Se introduce în cuptor preîncălzit la 200C pentru circa 30 de minute, până arată rumenă. Poftă bună!
A fine, simple recipe, season friendly, you can cook this pie in no time. You can serve with a drier white wine.
Ingredients:
- 3-4 leeks, washed, trimmed, cut;
- an onion, cubed;
- 300 g matured cheese;
- 250 g yoghurt/cream;
- 2 eggs;
- one tablespoon cornstarch;
- oregano;
- puff pastry;
- a drop of olive oil;
- salt, pepper.
Heat the oil in a deep pan, cook the leek and onion until they soften, with a pinch of salt. At the end add the cornstarch, stir well, let it cook for a few more minutes and remove from heat. Add the scrumbled cheese, yoghurt or cream, the beaten eggs, oregano, pepper.
Split pastry in two sheets. Lay one sheet in a yena tray. Fill with the mixture from the pan, cover with the second pastry sheet. Cook in prehated oven at 200C for around 30 minutes, until nicely golden. Enjoy!
Leeky Leaks
LikeLiked by 4 people
🙂
LikeLiked by 1 person
Sunt sigură că îmi va plăcea. Că mă împac bine cu orice are brânză 😀
Mulţumesc!
LikeLiked by 2 people
Cu drag! Se si face super rapid, in mai putin de 30 de minute o bagi la cuptor. Daca ai cuptor electric, cum am eu, care se inchide singur nici nu mai trebuie sa o pazesti, iti vezi apoi de treaba. Doar trebuie sa lasi sa se dezghete aluatul din timp. ❤
LikeLiked by 2 people
Ce bine sună! Eu sunt fan praz și nu sunt olteancă 😀
LikeLiked by 3 people
Hehehe! E foarte buna, Diana! Poti folosi si altfel de branza, cum ar fi feta. ❤
LikeLiked by 1 person
Oh daaa 🙂
LikeLiked by 2 people
Hmm, interesanta reteta, draga Ana!
LikeLiked by 2 people
Ma bucur ca ti-a atras atentia, Kate! O saptamana cat mai buna! ❤
LikeLiked by 2 people
Asemenea si tie, draga Ana! ❤
LikeLiked by 2 people
Nu am mai mancat pana acum placinta cu praz… chiar suntcurioasa cum este. Mersi pentru pont!
LikeLiked by 2 people
E chiar buna! Poti folosi ce fel de branza vrei, chiar si cascaval. In functie de cat de sarata e branza, ajustezi si sarea, daca mai pui sau nu in plus. 🙂
LikeLiked by 1 person
Mersi.
Am mancat in schimb, varianta cu spanac.
LikeLiked by 3 people
E foarte buna si aceea!
LikeLiked by 1 person
Pită armânească di prași 🙂 Am mâncat de multe ori, este preferata mea. (Dar nu mă pune să fac plăcinte, sarmale sau alte minuni… 😛 că se pot cumpăra când ai poftă!)
LikeLiked by 2 people
Cu foi de-a gata, e atat de usor de facut! Dar intr-adevar, se pot si cumpara. 🙂
LikeLiked by 2 people
Am incercat o singura data ceva cu foi de-a gata. Si a iesit o chestie semi-comestibila. Am mancat-o amandoi, ca al meu sot fusese cu ideea, dar nu a fost ceva care sa ne impinga sa mai incercam 😛
LikeLiked by 1 person
Si eu care ziceam ca ma apuc de cura de slabire :), mai astept pana ce incerc reteta. Suna delicios!
LikeLiked by 2 people
Asa, asa! Uite, o sa pun pe grup si un meniu mai light, ca sa nu fie cu suparare! ❤
LikeLiked by 2 people
Mulumesc muuult :)! Nu ma supar eu asa usor, macar am un motiv sa aman cura de slabire 🙂 🙂
LikeLiked by 1 person
Yammy!!! Mi-ai facut o pofta! Delicioasa, abia astept s-o incerc!
LikeLiked by 1 person
Ma bucur! Iti urez pofta buna!
LikeLike
Am notat. Abia aștept să o pregătesc.
Mulțumiri!✿
LikeLiked by 1 person
Cu mult drag! Pofta buna! 🙂
LikeLiked by 1 person
Pare ușor de făcut și foarte gustoasă. Sunt tentată să o încerc.
LikeLiked by 1 person
Chiar te rog! Sa imi spui cum ti se pare.
LikeLike
Cum am văzut numele rețetei, m-am gândit dacă are și brânză. :))) Și areee, plus alte ingrediente care îmi plac. Un deliciu!!!
LikeLiked by 2 people
E buna si de sezon, acum ca se gaseste praz… ❤
LikeLiked by 1 person