Plăcintă cu praz – Leek Pie

O rețetă foarte simplă și de sezon, puteți găti această plăcintă în doi timpi și trei mișcări. Se poate servi cu un vin alb, demisec.

Ingrediente:

  • 3-4 fire de praz, spălat, tăiat;

  • o ceapă albă, spălată, cubulețe;

  • 300 g brânză măturată de oaie

  • 250 g iaurt sau smântână;

  • 2 ouă;

  • o lingură amidon;

  • oregano;

  • aluat de foietaj;

  • puțin ulei de măsline;

  • sare, piper.

Se încinge ulei într-o tigaie adâncă, se călește prazul cu ceapă până când se înmoaie, cu un praf de sare. Spre final se înglobează amidonul, se amestecă bine, se mai lasă câteva minute și se oprește focul. Se adaugă brânză sfărâmată, iaurtul sau smântână, ouăle bătute, oregano, piper.

Se întinde foitajul în două foi. Se montează într-un vas yena prima foaie. Se umple cu amestecul din tigaie, se acoperă cu a doua foaie. Se introduce în cuptor preîncălzit la 200C pentru circa 30 de minute, până arată rumenă. Poftă bună!

This slideshow requires JavaScript.

A fine, simple recipe, season friendly, you can cook this pie in no time. You can serve with a drier white wine.

Ingredients:

  • 3-4 leeks, washed, trimmed, cut;
  • an onion, cubed;
  • 300 g matured cheese;
  • 250 g yoghurt/cream;
  • 2 eggs;
  • one tablespoon cornstarch;
  • oregano;
  • puff pastry;
  • a drop of olive oil;
  • salt, pepper.

Heat the oil in a deep pan, cook the leek and onion until they soften, with a pinch of salt. At the end add the cornstarch, stir well, let it cook for a few more minutes and remove from heat. Add the scrumbled cheese, yoghurt or cream, the beaten eggs, oregano, pepper.

Split pastry in two sheets. Lay one sheet in a yena tray. Fill with the mixture from the pan, cover with the second pastry sheet. Cook in prehated oven at 200C for around 30 minutes, until nicely golden. Enjoy!

Advertisements

25 thoughts on “Plăcintă cu praz – Leek Pie

    • Cu drag! Se si face super rapid, in mai putin de 30 de minute o bagi la cuptor. Daca ai cuptor electric, cum am eu, care se inchide singur nici nu mai trebuie sa o pazesti, iti vezi apoi de treaba. Doar trebuie sa lasi sa se dezghete aluatul din timp. ❤

      Liked by 2 people

Leave a Reply to Katherine Cancel reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.