Leapșa Curcubeu

All books

La această leapșă m-a provocat Dede, de la Praf de stele. A trecut ceva timp de atunci, așa că m-am pus în sfârșit pe treabă și am selectat câteva romane, majoritatea citite, cu o singură excepție. A fost o provocare destul de mare, întrucât am observat că am foarte multe cărți albe și negre, precum și multe cărți multicolore. Am încercat totuși să păstrez ideea, iar coperta fiecărei cărți să exprime fie prin tonul dominant, fie prin alte considerente culoarea aleasă.

Pentru roșu am ales singura carte dintre cele enumerate pe care nu am citit-o încă, dar la care sper să ajung cât de curând cu lectura. O cunoașteți, foarte mulți probabil că ați citit-o deja – Furia roșie de Pierce Brown.

Carte rosie

La culoarea portocalie am ales acest roman a cărui copertă în diferite tonuri de portocaliu m-a atras foarte mult – Parfumul Cracoviei, de Lucian Dragoș Bogdan. Un roman despre alegeri, despre viață și dragoste, pe fundalul impozant al frumosului oraș polonez.

Carte orange

Galben – am foarte puține cărți cu coperta în aceste nuanțe! Am selectat Rogue, de Monica Ramirez, un roman intens, sclipitor, plin de acțiune, centrat pe misiuni secrete și confruntarea dintre giganții politicii mondiale – SUA și Rusia.

Carte galbena

Verdele este o culoare foarte dragă mie. Același lucru îl pot spune și despre romanul ales – Extraordinarele circumstanțe ale vieții lui Weylyn Grey, de Ruth Emmie Lang. O lectură recentă, dar care mi-a intrat profund la suflet.

Carte verde

Cărți albastre chiar am multe. Pe unele le-am prezentat deja aici. O lectură recentă a unei cărți albastre este Prietenii dreptății, de Marina Costa. O călătorie la granița SUA cu Mexic, înțesată de pasiune, muzică, dans, rivalități și multe informații interesante.

Carte albastra

Tot o călătorie este și în cazul alegerii de la culoarea indigo – Lumina lui Trodheim, de Laura Știrbu, însă aici vorbim despre o călătorie fantastică, într-o Valahie mitică, unde tineri deosebiți înfruntă pericole și leagă prietenii, în plus întâlnim dragoni! Umor și culoare locală, o poveste cuceritoare!

Carte indigo

Pentru violet am selectat acest roman – Frați de cruce, de Ingvar Ambjørsen. O poveste emoționantă despre doi oameni problematici care ne dau însă o lecție de viață și de prietenie.

carte violet

Acestea sunt alegerile mele, dacă aveți cărți colorate în bibliotecă și doriți să ni le arătați și nouă, vă invit cu mare drag să preluați leapșa!


19 thoughts on “Leapșa Curcubeu

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.