Proiecte de promovare a lecturii – 2019

fiidiferit citesteDupă cum bine știm, anul 2019 a fost declarat oficial Anul Cărții, pentru a veni în sprijinul celor care doresc să promoveze lectura, această activitate atât de necesară și plăcută în același timp pentru atâția dintre noi. Statistic, România nu stă foarte bine la acest capitol, însă lucrurile s-au pus în mișcare deja.

În cele ce urmează, doresc să vă vorbesc despre proiectele inițiate de Editura UP, prin fondatoarea sa, autoarea Oana Arion. În colaborare cu o serie de autori contemporani români îndrăgiți, de la edituri diferite, vor avea loc evenimente derulate în două campanii de promovare a lecturii.

editura up

Astfel, se remarcă proiectul #fiidiferit #citește, adresat cu precădere tinerilor cititori, care vor primi vizita autorilor chiar la ei în liceu. Autorii au toate atributele pentru a cuceri inimile tinerilor cititori, atât prin creațiile lor cât și prin personalitate, demonstrând că există o nouă vibrație, o nouă conexiune între ei și cititorii lor. Aceștia vor descoperi, mult mai aproape decât credeau, povești captivante, accesibile precum și pe creatorii acestora.

Așadar, pe parcursul întregului an, cei doisprezece autori participanți vor vizita liceele din capitală, dar și din țară, adresându-se tinerilor care, cu siguranță, nu vor rămâne indiferenți.

Primele evenimente deja sunt aproape de start:

*25 februarie – Theo Anghel – Liceul Teoretic C. A. Rosetti

*27 februarie – Monica Ramirez – Liceul Teoretic Dante Alighieri

*5 martie – Laura Nureldin – Liceul Teoretic Nicolae Iorga

Lectura este noul trend, îndrăzniți să fiți în avangardă! Fiți acolo, vă asigur că nu veți regreta!

Dacă nu-ţi place să citeşti, înseamnă că n-ai găsit cartea potrivită. – J. K. Rowling

fiidiferit

Un alt proiect adresat cititorilor de toate vârstele se numește “Eu citesc!” și este un club de lectură, unul foarte special. Vor fi organizate întâlniri, fiecare din ele având în centru un roman, ca la orice altă activitate de acest gen, cu diferența semnificativă că evenimentul va beneficia de prezența autorului romanului. Astfel, cititorii vor putea interacționa direct cu acesta, un prilej deosebit de a cunoaște “povestea din spatele poveștii”, ca să o citez pe inițiatoarea proiectului, Oana Arion. Discuții libere pe tema romanului, o ocazie de a afla detalii interesante și de a primi răspunsuri la întrebări, chiar de la sursă.

Primele evenimente s-au fixat deja:

*20 februarie – Club de lectură – Oana Arion – Fugi!

*27 februarie – Club de lectură – Monica Ramirez – OPS Files:Intelligenex

*6 martie – Club de lectură – Theo Anghel – Păcatele fiului

*13 martie – Club de lectură – Laura Nureldin – Revertis

Locația: Cafeneaua LENTE, în capitală.

Niciodată doi oameni nu vor citi la fel una şi aceeaşi carte. – Edmund Wilson

eu citesc

Toate detaliile le găsiți pe site-ul editurii, dar și pe facebook. Tot acolo găsiți și partenerii media ai evenimentelor.

După cum vă spuneam, dinamismul și atitudinea caracterizează noul val de autori români, mereu pregătiți pentru provocări. Noi, cititorii, nu ne putem lăsa mai prejos. Împreună, putem ridica nivelul, putem aduce acel suflu proaspăt atât de necesar în societatea noastră.

Urez mult succes autorilor participanți și îi felicit pentru implicare. Fiecare dintre noi putem să fim alături de ei, direct la fața locului dacă avem posibilitatea sau făcându-le cunoscute la scară cât mai mare.

Tyrion Lannister: Mintea are nevoie de cărţi aşa cum sabia are nevoie de o piatră pentru a fi ascuţită. De aceea citesc atât de mult, John Snow. (Urzeala tronurilor – George Martin)

 

19 thoughts on “Proiecte de promovare a lecturii – 2019

  1. Așa cum ți-am spus și pe Facebook, mi-ar plăcea ca și în Pitești să fie astfel de evenimente… Bine, sunt, dar cu autori destul de prăfuiți, dificil de citit chiar și pentru cineva cu studii și înclinații lingvistice.

    Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.