Este luni și, după o pauză în care Asaltul bucătăriei nu s-a oprit, ci a fost implicat într-un concurs cu premii, după prima serie de zece articole, revenim cu idei minunate. A acceptat astăzi invitația nimeni alta decât Nicole de la Cărți, feeling-uri și sentimente, un blog de carte minunat, pe care îl urmăresc cu multă plăcere și vi-l recomand și vouă. Veți găsi impresiile ei legate de cărțile citite, o colecție eclectică și foarte tentantă. Astăzi ea ne oferă un adevărat regal culinar, un desert deosebit si numai bun pentru un weekend plin de savoare. Iată ce ne spune Nicole:
Pandișpan cu mere și cremă de migdale
Am descoperit rețeta la un moment dat pe net când îmi doream mai diversific dulciurile pe care le făceam copiilor și să adaug și niște fructe.
Nu este o rețetă foarte complicată, dar se face în doi timpi.
Ingrediente:
Pentru pandișpan:
– 150g făină
– 100 g zahăr
– 100 g unt topit
– 1 iaurt grecesc natur (150g)
– 2 ouă bătute omletă
– 1 pliculeț de praf de copt
– Un pliculeț de zahăr vanilat
Pentru cremă de migdale
– 60 g de făină de migdale (sau migdale decojite crude mixate în blender cât de fin posibil)
– 50 g unt la temperatura camerei
– 50 g zahăr
– 1 ou
– 2 picături de esență de migdale (sau după gust), eu pun puțin să-i dea miros
3 mere golden măricele tăiate felii pe care le frec un pic cu zeamă de lămâie să nu se înnegrească
Pentru pandișpan:
1. Se amestecă într-un bol făină, praful de copt, zahărul și zahărul vanilat.
2. Se adaugă iaurtul grecesc, untul topit și oualele bătute omletă. Se amestecă totul cu mixerul până se omogenizează.
3. Se toarnă într-o formă (eu folosesc formă rotundă de 22cm diametru, în care pun hârtie de copt să nu se lipească). Și se pune la frigider în timp ce pregătim cremă de migdale
Pentru crema de migdale:
1. Se mixează untul cu zahărul până se obține o pastă omogenă și zahărul este încorporat total.
2. Se adaugă făină de migdale, oul și esența de migdale
Se scoate pandișpanul din frigider și se întinde peste acesta cremă de migdale, în așa fel încât să fie un strat pe toată suprafața
Peste compoziție punem merele tăiate felii subțiri. Eu le pun în formă de rozetă, cred că se pot pune în funcție de inspirație, important este să fie puse pe toată suprafața.
Compoziția se pune în cuptorul preîncălzit la 180˚C și se lasă aproximativ 45-50 min (depinde de cuptor), trebuie să se rumenească un pic, eu încerc cu o scobitoare.
Ce să mai zic, arată minunat! Știu că m-a tentat rău cu rețeta aceasta, voi ce credeți? Nu uitați să o vizitați pe Nicole pe blog – Cărți, feeling-uri și sentimente, veți descoperi inspirație pentru lecturi deosebite. Eu îi mulțumesc pentru rețeta minunată iar pe voi, prieteni, vă invit să urmăriți în continuare Asaltul bucătăriei și celelalte rețete de la rubrica Cuisine, simple și gustoase.
It’s Monday again and, after a break when Storming the Kitchen didn’t stop, but was involved in a giveaway, after the first ten articles, we return with wonderful ideas. Today has accepted the invitation the one and only – Nicole, from Cărți, feeling-uri și sentimente (Books and feelings), a great book blog which I follow gladly and I recommend it to you as well. You’ll find there her impression on the books she has read, an eclectic and tempting collection. Today she has for us a true culinary delight, a special dessert just great for a weekend full of savours. Here’s what Nicole is saying:
Spongecake with Apples and Almond Cream
I discovered this recipe on the internet when I was looking for new recipes for the kids and especially how to add more fruits to them. It’s not very complicated, but it’s done in two sequences.
Ingredients:
For the spongecake:
-
150 g flour;
-
100 g sugar;
-
100 g melted butter;
-
one small Greek yoghurt (150 g);
-
2 eggs, lightly beaten;
-
one pack baking powder;
-
one pack vanilla sugar.
For the almond cream:
-
60 g almond flour (or raw peeled almonds mixed in the blender as finely as you can);
-
50 g butter at room temperature;
-
50 g sugar;
-
1 egg;
-
two drops almond essence (or according to your taste), I put a little for flavour.
Three golden apples, sliced, with some lemon juice on them to keep the fresh color.
For the spongecake:
-
Mix in a bowl flour, baking powder, sugar and vanilla sugar.
-
Add the Greek yoghurt, the beaten eggs and the melted butter. Mix it well until it’s omogen.
-
Bake in a tray (I use a 22 cm diameter tray, with baking paper, to avoid sticking. Put in the fridge while preparing the cream.
For the almond cream:
-
Mix very well the butter and the sugar, until it’s smooth;
-
Add the almond flour, the egg and the almond essence.
Take the spongecake from the fridge and cover it thotoughly with cream.
Arrange on top the thinly sliced apples, I put them in shape of a flower but you can use whatever pattern you like, just to cover all surface.
It’s time to place it in the preheated oven (180C) and bake for 45-50 minutes (depending on the oven) until it’s done. I do the toothpick test.
My, my, doesn’t it look amazing! I know I am so tempted by this recipe, what do you think of it? Don’t forget to visit Nicole‘s blog – Cărți, feeling-uri și sentimente, you’ll find inspiration for special reading sessions. I thank her for the wonderful recipe and I invite you, my friends, to keep on following Storming the Kitchen and the other recipes from Cuisine section, easy and tasty.
O citesc cu mare drag pe Nicole şi sunt de acord cu tot ce-ai zis despre blogul ei! 😉
Reţeta sună tare bine, sunt convinsă că e gustoasă, îmi place acest amestec mult. Sper să am timp să o şi încerc.
Mi-e şi ruşine să mai zic ceva că eu încă sunt datoare la tine 😳
LikeLiked by 2 people
Da, e faina tare reteta… nu-ti face probleme, te astept oricand cu drag! Un pastrav, ceva? 🙂
LikeLiked by 1 person
Poftă e… 😀
Sper să apuc! 😉
LikeLiked by 2 people
Amazing e puțin spus!!!
LikeLiked by 2 people
E un deliciu! ❤
LikeLiked by 2 people
Cred 🙂
LikeLiked by 2 people
Iti multumesc mult Ana 🙂 🙂 ! Sa-mi spui daca ti-a placut dupa ce o incerci. O saptamana dulce iti doresc!
LikeLiked by 2 people
Multumesc! Trebuie sa ma incumet si sa iau la rand dulciurile de aici, sa le fac si eu. Arata foarte apetisant acest desert!
LikeLiked by 2 people
Chiar este 😊! Pot sa-ti spun ca nu a mai ramas nimic 🙂
LikeLiked by 2 people
Te cred! ❤
LikeLiked by 2 people
Tu chiar ți-ai propus sa mă pui la treaba? Sau Nicole?!
Deja îmi e pofta!
LikeLiked by 2 people
Nicole e de vina! 😛 Si mie mi-e pofta!
LikeLiked by 1 person
Eu am luat-o pe repede-inainte pana la pozele finale. 😀 Nu pricep nimic din proces, dar rezultatul: miam-miam!
LikeLiked by 1 person
Marius, nu te-am intrebat pana acum: gatesti? 😀
LikeLiked by 1 person
😀
LikeLiked by 1 person
Dacă îi arăt soțului rețeta parcă văd că mă pune la cheltuială 😛 ……şi spălat vasle 😉 😀 .
Pare faină! Delicioasă sunt sigură că este 🙂 😉 .
LikeLiked by 1 person
Asa e, tentatie mare… ❤
LikeLike
Rubrica aceasta devine preferata mea :))
LikeLiked by 1 person
Atatea bunatati s-au strans aici! ❤
LikeLike
ce fain arata cu crema aia de migdale! si sunt convinsa ca e buna rau! mi-ai dat o idee minunata!
LikeLiked by 1 person
Si pe mine m-a tentat Nicole, arata demential! ❤
LikeLike
Cât de bine sună, yummy! Deja mi s-a făcut poftă! ❤
LikeLiked by 1 person
Mie-mi zici! Nicole ne-a dat reteta, mai trebuie doar sa ma incumet sa incerc si eu. ❤
LikeLike
Arătă tare bine, cu siguranță este delicios! O rețetă minunată!
LikeLiked by 1 person
Da, e foarte tentanta! ❤
LikeLiked by 1 person