Două domnii întunecate – Kendare Blake

Doua domnii intuncate

După cum unii dintre voi știți, în cazul seriilor prefer adesea să prezint doar primul volum, în ideea de a nu intra foarte mult în detalii care ar putea constitui spoiler. Deși mă feresc cât pot de a face acest lucru, în cazul multor serii lungi și stufoase e aproape inevitabil. Cu toate acestea, am făcut și unele excepții și am prezentat separat volumele unei serii, sau o recomandare generală.

La fel stau lucrurile și cu seria lui Kendare Blake, ale cărei prime două volume le-am prezentat aici și aici.

Voi spune doar câteva chestiuni legate de “Două domnii întunecate“, foarte pe scurt, fără să stric în vreun fel anticipația celor care încă nu l-au citit. Cu toate acestea, e posibil ca unele amănunte să poată fi considerate spoilere, deci sunteți avertizați.

În acest volum, după cum știți, căile reginelor s-au despărțit: Katharine, așa numita Moartă-Vie, rămâne să domnească în Fennbirn prin dezertarea surorilor sale, care au fugit pe Continent. Ea trebuie să facă niște alegeri, să țină sub control vocile reginelor moarte, să ia hotărâri privind soarta insulei și să facă față unei noi provocări: ceața care înconjoară insula a devenit ucigașă! Nu mai este doar acea ceață care îi ferea de ochii continentalilor, acum pătrunde pretutindeni lăsând în urmă dezastru. Cine sau ce a provocat acest lucru? Nimeni pe insulă nu știe.

Juillene Milone, care a descoperit că poartă Blestemul Legiunii, având pe lângă harul de naturalistă și pe cel al războiului, ajunge în Bastian City, orașul războinicilor, unde se pune la cale o revoltă. Oamenii sunt nemulțumiți de regina Katharine și de stăpânirea toxicilor, iar oracolele vestesc o posibilă răsturnare de situație. Jules trebuie, la rândul ei, să acționeze, lucru dificil, lipsită de iubitul ei Joseph și de Arsinoe, cea mai bună prietenă.

Reginele Arsinoe și Mirabella nu-și găsesc locul pe continent, în casa lui Billy Chasworth, care nu știe nimic de soarta tatălui sau. El încearcă să le sprijine cât de mult poate, în timp ce mama și sora lui, Jane, nu sunt la fel de încântate de nobilele musafire. Situația se complică atunci când Arsinoe începe să aibă vise din cele mai ciudate, în care se întoarce în trecut, pe vremea lui Illiann, Regina Albastră. Ce răspunsuri pot găși acolo? Se pare că insula are încă nevoie de cele două surori.

Multe alte evenimente se petrec în carte, le veți descoperi pe parcursul lecturii, care își menține aceeași fluiditate cu care Kendare Blake ne-a obișnuit.

Îmi place modul în care personajele evoluează, nimeni nu mai este la fel ca la început, fiind in același timp o evoluție credibilă și firească. Nu numai protagoniștii, dar și personajele secundare sunt la fel de frumos creionate. Veți descoperi că pe insulă toți au încercat să se adapteze cât mai bine circumstanțelor. Finalul este extrem de intens, cu multe răsturnări de situație. Care va fi până la urmă destinul reginelor și al celor care le sunt alături? Rămâne să aflăm în următorul volum, în care autoarea promite că va face lumină în tot acest mister care înconjoară insula Fennbirn și soarta reginelor întunecate.

Eu vă recomand călduros seria, este într-adevăr deosebită și crește în intensitate de la un volum la altul. Atmosfera gotică prinde cititorul în mreje, stilul alert o face ușor de lecturat iar ideile din carte sunt originale, ceea ce este un mare plus.

19 thoughts on “Două domnii întunecate – Kendare Blake

  1. Am citit primele doua volume si mi-au placut foarte mult! Astept cu nerabdare sa il citesc si pe acesta, mai ales dupa foarte ispititoarea si interesanta ta recenzie, care mi-a starnit la maxim curiozitatea.

    Liked by 1 person

  2. Din succinta descriere exprimata si expusa în postarea de fata, aceasta serie îmi pare chiar interesanta, fascinanta si, intuiesc eu, trateaza o extrem de profund-metaforica istorie imaginata si plasata de autor, într-un context al realitatii obiective, care vizeaza aspectele perceptiilor evolutiei umanitatii contemporane, în plan afectiv sufletesc si spiritual, si efectele poluarii psi.la toate nivelele existentialitatii speciilor vii de pe Terra. E doar o parere, poate ma însel ?!… 🙂 )
    O seara magnifica, binecuvântata, draga anasylvi !

    Liked by 1 person

  3. Pingback: Blestemul mării – Shea Ernshaw | adropofinspiration

  4. Pingback: Recomandări de lectură pentru adolescenți (2) | adropofinspiration

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.