Supe si ciorbe

Salut, prieteni!

Acesta nu este un articol obișnuit, în care vin cu o nouă rețetă, ci unul ceva mai deosebit, în care vin cu un îndemn, cu un mesaj, dacă vreți: consumați cât mai multe supe și ciorbe! De ce spun asta? Fiindcă preparatele lichide aduc numeroase beneficii. Iată câteva dintre ele:

*În primul rând, aduc un aport însemnat hidric în organism, în condițiile în care multă lume nu bea suficientă apă și consumă adesea multe uscături, din motive practice;

*Sunt foarte ușoare pentru digestie;

*Sunt gustoase și hrănitoare, conținând multe vitamine și minerale;

*Sunt relativ ieftine;

*Sunt rapide la preparare și nu necesită mari aptitudini culinare.

Mulți renuntă la felul întâi, fie pentru că preferă să își ia un produs de fast food, fie pentru că nu au prea mult timp pentru gătit. Cu toate acestea, eu vă sugerez să vă luați, din când în când măcar, în pauza de masă o porție de supă sau ciorbă de la catering, dacă nu aveți acasă. Cât despre prepararea lor, nu durează mult și le puteți face chiar și după serviciu, întrucât dintr-o oală de supă sau ciorbă puteți mânca liniștiți două sau chiar trei zile.

Eu fac o oală, o bag la frigider după răcire și încălzesc apoi doar câte o porție la cuptorul cu microunde, fără să mai pun toată oala pe foc. Așa, nu risc deloc să se strice sau să capete un iz ciudat.

În momentul de față, am zece rețete de felul întâi aici pe blog, dintre care opt fără carne și două cu carne. Ciorbele și supele fără carne sunt foarte savuroase și merg de minune nu doar când (și dacă) țineți post, dar și dacă aveți un preparat mai greu la felul doi. Rețetele sunt binevenite pentru vegetarieni, dar și pentru cei care vor să mănânce mai ușor, la un moment dat.

Vă dau link-urile mai jos, ca să le aveți la îndemână:

Fără carne:

Supă de legume cu tăiței

Supă de morcovi cu năut

Supă de ceapă

Supă cu dovlecei, risoni și porumb

Supă în stil italian

Supă de linte cu curry

Minestrone

Supă rece de sfeclă și castraveți

Cu carne:

Ciorbă cu afumătură și cartofi

Supă cu cârnați și varză murată

O paletă variată de preparate gustoase, la care se adaugă deja clasicele supe cu găluște, ciorbe de pui a la grec sau cu perișoare.

Ce ziceți, încercați? V-am făcut poftă?

 

13 thoughts on “Supe si ciorbe

  1. si eu incerc sa mananc cat mai multe ciorbe! preferata mea e cea de perisoare. dar fiind prea grasa, nu pot lua la munca din ea. totusi, acum am facut de fasole, si o iau lejer intr-o canuta cu capac, si o mananc rece. e tare buna!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.