Muzica și telenovele

Multă lume se zburlește când aude cuvântul “telenovele”. Eu am o părere diferită, anume aceea că au fost difuzate, acum un număr de ani, producții foarte bune, excelente chiar. Sunt mult mai dezamăgită de ceea ce oferă acum televiziunile, de toate serialele acestea fără sare și piper din ultima vreme, fie ele românești, turcești sau indiene. Nu o să insist pe subiect, probabil că au și ele fanii lor și fiecare e liber să urmărească ce consideră.

Deja am spus câteva lucruri despre două din producțiile mele preferate – “Victoria” și “Stăpâna destinului“. Astăzi, ca să combin muzica și telenovelele, nu o să spun decât câteva cuvinte despre fiecare și o să las link-ul de generic, care se întâmplă să fie muzică foarte bună.

Dona Barbara” este o producție foarte bună, din 2008, avându-i în rolurile principale pe Edith Gonzalez și Christian Meier. La baza acestui serial stă opera cu același nume a lui Romulo Gallegos, pe care am citit-o cu mulți ani înainte să văd serialul. Le recomand pe ambele, iar cei care cred că telenovelele sunt niște chestii siropoase vor fi surprinși.

La reina del sur” este un alt serial bazat pe un roman (2011), având-o ca protagonistă, în rolul Teresa Mendoza, pe talentata actriță Kate del Castillo. Se bazează pe romanul cu același nume al autorului spaniol Arturo Perez-Reverte, pe care chiar vreau de mult timp să îl citesc. Sirop? Nici aici nu primiți.

Terra nostra” este o producție Globo din 1999, a cărei acțiune se petrece undeva la sfârșitul secolului al XIX-lea, începutul secolului XX, într-o Brazilie marcată pe plan social de două evenimente: eliberarea sclavilor și imigrația masivă a italienilor, care trebuiau să preia sarcina de a lucra plantațiile, cu contract. Este o frescă excelență, o producție minunat realizată, atât ca decoruri, costume, culoare locală cât și a poveștilor, foarte credibile, cu oameni obișnuiți.

Voi ați urmărit vreuna dintre aceste producții sau ați citit cărțile pe care se bazează? Dacă nu, poate le veți lua în considerare.

25 thoughts on “Muzica și telenovele

  1. Eu nu mai am dispoziție să urmăresc seriale, doar filme. Nu, ca n-as fi urmărit telenovele, după revoluție am urmărit, erau frumoase. Cele propuse de tine merită văzute, pentru destindere. 🌼

    Liked by 2 people

  2. Melodia de la Reina del Sur pe care ai postat-o tu este unul dintre corridos moderne, baladele traficantilor de droguri. Cam ce cantau Los Gavilanes del Norte, de obtinusera protectia contrabandistilor 😛 Si am mai auzit cateva de ma socasera…

    Liked by 4 people

  3. Nu am citit cărțile. Mă uitam la telenovele când eram prin clasa a V-a. Știu că după școală aveam știam programul până seara când mă apucam de teme, dar nu-mi mai amintesc nimic din ele, doar că erau multe lacrimi și trădare.

    Liked by 1 person

  4. Te cred, nu se pune problema, oricît mi-ar fi de greu 🙂
    Experiența mea cu ele… e de cînd era cel mic mic și nu dormea la prînz decît dacă stăteam cu el. Așa c-am văzut, fără sonor, prima oară, Esmeralda… Și-acum țin minte că era pe la 3 după-masa. Apoi, Puterea dragostei, sau a destinului, nu mai știu. iar pe a treia am uitat-o de tot, deja ghiceam tipicul scenariului, deși unele acțiuni erau așa trase de păr, că tot mă mai suprindea regizorul :))))
    Apoi s-a rezolvat cu somnul de prînz și, simultan, cu telenovelele mele….

    Liked by 2 people

    • Da, cred ca toata lumea a vazut acest tip de telenovele trase de par. 🙂 Pana la urma, cred ca scopul lor era acesta, ca oamenii sa se relaxeze putin, exact cum e si cu romanele siropoase in serie. Unele erau mai lacrimogene, altele mai amuzante, dar nu ramaneai cu ceva de pe urma lor, ceea ce nu e cazul cu acestea recomandate de mine. 😀

      Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.