Bine v-am găsit din nou la Asaltul bucătăriei! Am avut deja aici o sumedenie de rețete delicioase de la invitații mei (sau ar fi mai corect să spun invitate, cel puțin deocamdată 😀 ). Astăzi avem în premieră o rețetă de felul I, ceea ce mă bucură mult, fiindcă tocmai scrisesem un articol de curând în favoarea acestor preparate. A acceptat invitația mea nimeni alta decât Cristina, de la Cărți de ciocolată, o combinație de-a dreptul splendidă, fiindcă să recunoaștem: ne plac atât cărțile, cât și ciocolata, nu? Pe blogul Cristinei veți găsi niște recomandări de carte de primă mână, scrise foarte bine, o sumedenie de tentații literare vă așteaptă acolo. Cât despre mâncare, Cristina nu ne tentează, cum poate v-ați fi așteptat, cu un desert: ne surprinde cu un preparat tradițional, foarte gustos. Iată rețeta ei:
Ciorbă de pui cu tăiței de casă
Ingrediente:
1 pui mic (eu am avut pui de curte, nu din comerț)
2 morcovi mari
1 țelină
1 păstarnac
1 ceapă mare sau două cepe mici
1 buc pătrunjel rădăcină
1 ardei kapia roșu
2-3 roșii sau suc de roșii
sare după gust
tăiței făcuți în casă
o cană cu borș
pătrunjel verde
Mod de preparare
Se fac tăiețeii de casă (eu am folosit o rețetă aleatorie, la început, apoi, cu timpul, veți personaliza rețeta proprie). Indiferent cum alegeți să îi faceți, ei vor da gustul perfect supelor și ciorbelor.
Într-o oală se pun 3-4 litri apă rece. Puiul (eu am folosit pui de curte) se porționează și se adaugă în apă alături de un pic de sare. Se lasă să fiarbă la foc potrivit și se spumează de câte ori este nevoie. Legumele se curăță și se spală. Eu am tăiat toate legumele în bucăți potrivite. După ce nu mai spumează iar carnea e aproape fiartă (fiind pui de curte, am așteptat mai mult să fiarbă, decât dacă aș fi pus unul din comerț), se adaugă și legumele în apă și se lasă să fiarbă la foc mic. Ceapa se îndepărtează după ce s-a înmuiat. Când sunt aproape fierte legumele, se adaugă ardeiul tăiat cubulețe și roșiile tăiate cuburi. Tăițeii se adaugă spre final, precum și o cană cu borș. Se lasă să dea câteva clocote, se oprește focul. Se servește cu pătrunjel verde tocat și ardei iute.
Tradițional, gustos, vă asigurați că aveți și a doua zi o ciorbă fierbinte să vă revigoreze. Nu uitați să vizitați Cărți de ciocolată, pentru inspirație de lectură și vă doresc tuturor o săptămână minunată! ❤
Welcome again to Storming the Kitchen! I’ve already had here lots of delicious recipes from my guests. Today, for the first time we have got a first course recipe, which makes me very happy, because I have recently written an article related to the benefits fo these dishes. This time has accepted my invitation Cristina, from Cărți de ciocolată (Chocolate Books), a splendid combination because, let’s be fair: we like both books and chocolate, right? On Cristina’s blog you’ll find some fine book recommendations, well written, lots of literary tempations are waiting for you there. As for the food, Cristina doesn’t tempt us with a dessert, as you might have probably expected, but she surprises us with a very tasty traditional dish. Here is her recipe:
Chicken broth with homemade noodles
Ingredients:
1 small chicken (I had home-raised chicken)
2 large carrots
one celeriac root
one parsnip
one large onion or two smaller ones
one parsley root
one red chilli pepper
2-3 tomatoes or tomato juice
salt
homemade noodles
a cup of borș (Romanian specific sour agent – a fermented wheat brine)
fresh green parsley, chopped
Instructions:
Prepare the homemade noodles (I used a random recipe at the beginning, in time you’ll develop your own recipe). No matter how you’ll choose to make them, they’ll give a perfect flavour to your soups and broths).
Put in a pot 3-4 L cold water. Portion the chicken and put it in water with some salt. Let it simmer on medium heat and remove the foam as many times as needed.
Wash and peel the vegetables. I cut them in medium size. After it ceases to form the foam and its almost done (being a home raised chicken, it needs more time to cook) add the vegetables and let it simmer on low heat. Remove the onion when it softens. When almost ready, add the diced chilli and chopped tomatoes. Add the homemade noodles and the cup of borș, let it boil a couple of minutes then remove from heat. Serve with fresh green parsley and hot chilli.
Traditional, tasty, you make sure this way you’ll have also the next day a hot dish to invigorate you. Remember to visit Cărți de ciocolată for inspiration about books and I wish you all a great week!
Este delicioasa! Ciorba asta o fac si eu foarte des! Ai mei copii ar mânca de 3 ori pe zi dacă ar fi după ei!
LikeLiked by 2 people
Asa este, e foarte buna! ❤
LikeLiked by 1 person
as manca o ciorba cu viata mea! cel mai mult imi place cea de perisoare, cu cea de pui nu ma omor in mod deosebit
LikeLiked by 1 person
Si mie imi place cea de perisoare, dar nu refuz nici o ciorba buna de pui! 🙂
LikeLike