Asaltul bucătăriei cu… Cristina: Ciorbă de pui cu tăiței de casă – Storming the Kitchen with… Cristina: Chicken Broth with Homemade Noodles

Bine v-am găsit din nou la Asaltul bucătăriei! Am avut deja aici o sumedenie de rețete delicioase de la invitații mei (sau ar fi mai corect să spun invitate, cel puțin deocamdată 😀 ). Astăzi avem în premieră o rețetă de felul I, ceea ce mă bucură mult, fiindcă tocmai scrisesem un articol de curând în favoarea acestor preparate. A acceptat invitația mea nimeni alta decât Cristina, de la Cărți de ciocolată, o combinație de-a dreptul splendidă, fiindcă să recunoaștem: ne plac atât cărțile, cât și ciocolata, nu? Pe blogul Cristinei veți găsi niște recomandări de carte de primă mână, scrise foarte bine, o sumedenie de tentații literare vă așteaptă acolo. Cât despre mâncare, Cristina nu ne tentează, cum poate v-ați fi așteptat, cu un desert: ne surprinde cu un preparat tradițional, foarte gustos. Iată rețeta ei:

Ciorbă de pui cu tăiței de casă

Ingrediente:

1 pui mic (eu am avut pui de curte, nu din comerț)

2 morcovi mari

1 țelină

1 păstarnac

1 ceapă mare sau două cepe mici

1 buc pătrunjel rădăcină

1 ardei kapia roșu

2-3 roșii sau suc de roșii

sare după gust

tăiței făcuți în casă

o cană cu borș

pătrunjel verde

Mod de preparare

Se fac tăiețeii de casă (eu am folosit o rețetă aleatorie, la început, apoi, cu timpul, veți personaliza rețeta proprie). Indiferent cum alegeți să îi faceți, ei vor da gustul perfect supelor și ciorbelor.

Într-o oală se pun 3-4 litri apă rece. Puiul (eu am folosit pui de curte) se porționează și se adaugă în apă alături de un pic de sare. Se lasă să fiarbă la foc potrivit și se spumează de câte ori este nevoie. Legumele se curăță și se spală. Eu am tăiat toate legumele în bucăți potrivite. După ce nu mai spumează iar carnea e aproape fiartă (fiind pui de curte, am așteptat mai mult să fiarbă, decât dacă aș fi pus unul din comerț), se adaugă și legumele în apă și se lasă să fiarbă la foc mic. Ceapa se îndepărtează după ce s-a înmuiat. Când sunt aproape fierte legumele, se adaugă ardeiul tăiat cubulețe și roșiile tăiate cuburi. Tăițeii se adaugă spre final, precum și o cană cu borș. Se lasă să dea câteva clocote, se oprește focul. Se servește cu pătrunjel verde tocat și ardei iute.

Tradițional, gustos, vă asigurați că aveți și a doua zi o ciorbă fierbinte să vă revigoreze. Nu uitați să vizitați Cărți de ciocolată, pentru inspirație de lectură și vă doresc tuturor o săptămână minunată! ❤

Ciorba de pui cu taietei de casa

Welcome again to Storming the Kitchen! I’ve already had here lots of delicious recipes from my guests. Today, for the first time we have got a first course recipe, which makes me very happy, because I have recently written an article related to the benefits fo these dishes. This time has accepted my invitation Cristina, from Cărți de ciocolată (Chocolate Books), a splendid combination because, let’s be fair: we like both books and chocolate, right? On Cristina’s blog you’ll find some fine book recommendations, well written, lots of literary tempations are waiting for you there. As for the food, Cristina doesn’t tempt us with a dessert, as you might have probably expected, but she surprises us with a very tasty traditional dish. Here is her recipe:

Chicken broth with homemade noodles

Ingredients:

1 small chicken (I had home-raised chicken)

2 large carrots

one celeriac root

one parsnip

one large onion or two smaller ones

one parsley root

one red chilli pepper

2-3 tomatoes or tomato juice

salt

homemade noodles

a cup of borș (Romanian specific sour agent – a fermented wheat brine)

fresh green parsley, chopped

Instructions:

Prepare the homemade noodles (I used a random recipe at the beginning, in time you’ll develop your own recipe). No matter how you’ll choose to make them, they’ll give a perfect flavour to your soups and broths).

Put in a pot 3-4 L cold water. Portion the chicken and put it in water with some salt. Let it simmer on medium heat and remove the foam as many times as needed.

Wash and peel the vegetables. I cut them in medium size. After it ceases to form the foam and its almost done (being a home raised chicken, it needs more time to cook) add the vegetables and let it simmer on low heat. Remove the onion when it softens. When almost ready, add the diced chilli and chopped tomatoes. Add the homemade noodles and the cup of borș, let it boil a couple of minutes then remove from heat. Serve with fresh green parsley and hot chilli.

Traditional, tasty, you make sure this way you’ll have also the next day a hot dish to invigorate you. Remember to visit Cărți de ciocolată for inspiration about books and I wish you all a great week!

Advertisements

4 thoughts on “Asaltul bucătăriei cu… Cristina: Ciorbă de pui cu tăiței de casă – Storming the Kitchen with… Cristina: Chicken Broth with Homemade Noodles

Leave a Reply to anasylvi Cancel reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.