Infuzia de măghiran

tea-3581131_960_720

sursa: Pixabay

Salut! N-am mai postat de mult în rubrica “Useful Tips”. Nu știu cât de mult vă tentează sau vă intrigă acest titlu, însă vă explic imediat care e treaba cu ceaiul de măghiran. Știți voi acel moment când simți că parcă te-a prins o răceală? Ai așa o certitudine că ești la începutul unei răceli (de regulă se petrece în weekend, când medicul de familie nu are program, ba chiar și în concediu sau când ești ocupat până peste cap).

În fine, ideea este că, acum mulți ani, am citit undeva despre proprietățile ceaiului de măghiran, nu mai țin minte unde, că v-aș da și sursa originală. Între timp, am ajuns să verific de multe ori eficacitatea acestuia, cu rezultate mulțumitoare în cele mai multe cazuri. Prin urmare, am botezat amestecurile de mai jos cu numele Poțiunea.

Aceste “poțiuni” au la bază infuzia de măghiran, preparată astfel:

Peste o linguriță de plantă uscată, sfărâmată (o găsiți la orice magazin, se folosește și la gătit, mie îmi place mult la ciorbă) se toarnă 200 ml apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 minute. Se strecoară și se bea fierbinte. Se recomandă trei căni pe zi.

Varianta 1: beți infuzia simplă, în caz că aveți orice alergie sau orice intoleranță la celelalte ingrediente pe care le voi enumera. E foarte bună și așa.

Varianta 2: infuzie+lămâie+miere. Sunt cunoscute proprietățile mierii, precum și cele ale sucului de lămâie. Este o varianta chiar gustoasă, dacă nu aveți diabet sau probleme cu acizii din citrice.

Varianta 3: infuzie+miere+propolis. Propolisul este un antibiotic natural de mare efect. Dacă nu aveți alergie la el, folosiți-l cu încredere.

Varianta 4: infuzie+miere+scorțișoară. Dacă nu puteți folosi propolis, scorțișoara are și ea proprietăți antibiotice cunoscute. Nu consumați mai mult de o linguriță pe zi însă!

Uneori, am folosit și o variantă combinată (5), de infuzie cu propolis, scorțișoară și piper Cayenne, de asemenea cu virtuți terapeutice bogate.

Sper să vă fie de folos aceste informații la nevoie și nu uitați: dacă simptomele se mențin sau se agravează, consultați medicul!

Pe mine m-au ajutat de mai multe ori aceste “poțiuni”, dacă faceți și o supă de pui și un mujdei de usturoi la prânz cu ce vreți voi, e splendid. O să vă dau într-un articol vreo două rețete foarte bune la răceală.

Între timp, multă sănătate!

 

12 thoughts on “Infuzia de măghiran

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.